VELIKI PALESTINCI I MALI PALESTINCI, ILI DIMI OSTAJE DIMI

07 listopada, 2007

Palestinski kršćani sve su malobrojniji na području Palestinske Samouprave... ipak, po mišljenju vladajuće garniture, još ih je previše. Najnoviji slučaj nasilja nad kršćanima ubojstvo je vlasnika jedine kršćanske knjižare u Pojasu Gaze:
Tijelo kršćanskog službenika, koji je kidnapiran preko vikenda, otkriveno je u gradu Gazi rano u nedjelju, navode palestinski izvori.

Čovjek je identificiran kao Rami Ayyad, 31, direktor Učiteljske knjižare, koju vodi Palestinsko boblijsko društvo.

Iako ni jedna skupina nije preuzela odgovornost za ubojstvo, određeni broj kršćana iz grada Gaze rekli su Jerusakem Postu da je Ayyad u prošlosti primio više prijetnji smrću od strane radikalnih muslimana, koji su ga optuživali za misionarske aktivnosti.

Njegova knjižara i Palestinsko biblijsko društvo u zadnje su dvije godine više puta bile meta napada.

Naši izvori naveli su da su se napadi na kršćansku zajednicu u Gazi, koja broji oko 2,500 članova, intenzivirali u proteklih nekoliko mjeseci, naročito otkad je Hamas preuzeo punu kontrolu nad Pojasom Gaze.

...

Vijesti o Ayyadovom ubojstvu šokirale su članove njegove obitelji i prijatelje i probudile strahove da Hamasova vlada, usprkos više puta ponovljenim obećanjima, neće moći zaštititi lokalnu kršćansku zajednicu.

Ihab Ghissin, glasnogovrnik Hamasovog MUP-a, koje je odgovorno za sigurnost, kaže da je tijelo otkriveno na polju poznatom kao Dunum Abu Daf blizu čtvrti Zeitoun u gradu Gazi.

On je odbio dati detalje o uzroku smrti te je samo rekao da je tijelo prebačeno u lokalnu bolnicu na obdukciju. Palestinski su novinari potvrdili da se je Ayyad izboden. Ghissin je obećao da će počinitelji biti kažnjeni.
Očito nije dovoljno biti samo Palestinac, jer ovo ionako nije borba za slobodu, zar ne?
Prije dva tjedna starija je kršćanka iz grada Gaze pretučena i opljačkana od maskiranog napadača, koji je nazvao kafirom.

U Bethlehemu, policija Palestinske Samouprave istražuje prošlotjedno izbadanje 27-godišnjeg kršćanina, koji je zadobio teške tjelesne ozljede.

Ubrzo nakon Hamasovog preuzimanja vlasti, lokalna kršćanska škola i samostan napadnuti su i zapaljeni.

Link

0 comments

Objavi komentar