IRAN, DOMAĆIN STUDENTSKE KONFERENCIJE "SVIJET BEZ CIONIZMA" (= IZRAELA)

26 listopada, 2005

Ovu je srijedu (26. listopada), iranski predsjednik Mahmoud Ahmadinejad pozvao na brisanje Izraela s karte Svijeta i najavio da će novi val palestinskih napada uništiti židovsku državu.

Mahmoud Ahmadinejad je također osudio pokušaje normalizacije odnosa s Izraelim, ili njegovo priznavanje.
Nema nikakve sumnje da će novi val (napada) u Palestini, izbrisati ovu stigmu (Izrael) s lica islamskog svijeta,
rekao je Ahmadinejad studentima u srijedu, za vrijeme studentske konferencije Svijet bez cionizma (u prijevodu Izrael; cionizam se koristi kao eufemizam, jer riječ Izrael teško prelazi preko usta još uvijek većine šefova država u regiji, a činjenica koja je najnormalnija dobrom dijelu Zapadnog svijeta - moja opaska).
Bilo tko, tko prizna Izrael gorjet će u vatri bijesa islamske nacije (ume), dok će svaki islamski lider, koji prizna cionistički režim tim zapravo priznati poraz i predaju islamskog svijeta,
rekao je predsjednik Ahmadinejad.

Ahmadinejad je također ponovio riječi vođe islamske revolucije, ajatolaha Khomeinija, koji je redovito pozivao na uništenje Izraela.
Kao što je Imam rekao, Izrael mora biti zbrisan sa zemljopisne karte,
rekao je Ahmadinejad, koji je na vlast došao u kolovozu ove godine, zamijenivši reformista Muhameda Khatamija, koji je pokušavao uspostaviti dijalog sa Zapadom.

Ahmadinejad se obazreo na nedavno izraelsko povlačenje iz Gaze kao na trik, kojim je Izrael pokušao iznuditi priznanje od strane islamskih država.

YNet
JPost

Update:
Israel News Agency
Persian Journal
Izrael poziva na isključivanje Irana iz Ujedinjenih Naroda

Update:
Kako je UN zbrisao Izrael s karte svijeta

0 comments

Objavi komentar