DJECO, DOĐITE U JIHAD

01 kolovoza, 2006

Egipatski muslimanski klerik Sheik Muhammad Nassar, zaposlen u državnom ministarstvu za religijski odgoj, iskoristio je dječji TV program (TV Al-Nas) da ohrabri djecu za odlazak u jihad - sveti rat. Link na MEMRI transkript i broj video klipa, za download.

Za vrijeme programa, klerike je ispričao priču o muslimanskoj djeci kroz povijest, koja su se bila spremna žrtvovati i ubiti nevjernike za islam.
Poslušajmo vrlo lijepu priču, koja nas uči o hrabrosti djeteta i koja nas uči da dijete, odgojeno u dobroj kući, koje prima pravilnu vjersku edukaciju voli mučeništvo i ono, za njega, postaje instinkt. On ga se nikad ne može odreći.

Ova priča, prijatelji, je prekrasna priča. Abu Qudama bio je zapovijednik muslimanske vojske, kad su se ovi borili protiv Bizantinaca. Bizantinci su imali veliku vojsku, dok muslimani nisu imali mnogo boraca. Zato je Abu Qudama hodao ulicama, među siromašnima, pozivajući. Dođite, pridružite se jihadu! Dođite, pridružite se jihadu!

Uzmi mog dječaka za jihad

Žena mu reče: Abu Qudama, imam dječaka. Dat ću ga tebi. Povedi ga sa sobom u rat. On upita: Je li on još uvijek dječak? Ona odgovori: Ima 15 godina i njegov je otac postao mučenik u prošlom ratu. Otkad je god njegov otac postao mučenik (šahid / shahid / šehid), on sijedi cijele dane i noći, moleći da mu Allah udijeli mučeništvo.

Muslimanski zapovijednik zahvalio je Alli (dativ od Allah), što je primio dječaka-ratnika od njegove majke.

Sa'id je ispalio prvu strelicu, ubivši jednog (nevjernika). S drugom strelicom ubio je drugog, a s trećom trećeg. Kad je on bio pogođen strelicom, pao je na zemlju kao mučenik. Dobio je mučeništvo, kojem je toliko težio. Nešto kasnije, ispustio je svoj posljednji dah. Sa'id, 15-godišnje dijete, doživio je mučeništvo u slavu Alle (genitiv od Allah). Umro je sretan.

Prijatelji, kada mučenik umre, njegova odjeća služi kao njegov pokrov. Omotali su ga u njegovu odjeću i nisu ga oprali, jer mučenike peru anđeli.

Tako su donijeli Sa'ida, svog umotanog u njegovu odjeću, a krv mučeništva cijedila se niz njega (parafraziram)... (nastavak na linku)


U jednom do klasika s egipatske televizije emisija ove vrste, emitiranom 2002. godine, voditeljica pita 3.5-godišnju djevojčicu da opiše Židove. Parafraziram:
Oni su majmuni i svinje... naš bog tako kaže.
Djevojčicin odgovor oduševio je voditeljicu:
Allah je hvaljen. Neka je blagoslovi naš bog. Nitko ne bi poželio posvećeniju djevojčicu. Neka bog blagoslovi nju i njezine roditelje,
oduševljeno će voditeljica.
Transkript i broj klipa za download klasika zlouporabe djece

0 comments

Objavi komentar