Ponedjeljak

18 svibnja, 2009

HRT izbrisao Izrael s karte
HRT i inače manje ili više otvoreno navija za nestanak Izraela, a raspačavanje antisemitske literature na Interliberu odbijaju objaviti jer "to nije vijest".


Isti članak na T-portalu popraćen je i slijedećim komentarom:
8768, bet izrael je na dežurstvu, mamu vam ćifutsku, svi su uvijek krivi samo ne židovčići


40% izraelskih Arapa negiraju Holokaust
41% priznaje Izraelu pravo na postojanje, kao židovska država. To je društvo za koje Inoslav Bešker optužuje izraelsku vladu da ih doživljava "kao petu kolonu".

7 čuda židovske povijesti

Kralj Luis XIV svojevremeno je zatražio filozofa Blaisea Pascala dokaz o postojanju Boga. Ova je odgovorio: "Pa, Židovi, Vaše Veličanstvo..." Ova anegdota se pripisuje i razgovoru između njemačkog Cara i Bismarcka.
Pročitajte cijeli tekst.

Europa naših snova - Caroline Glick

76% izraelskih Židova želi Izrael u EU. Istovremeno 59% Europljana smatra Izrael najvećom prijetnjom svjetskom miru, a antisemitizam je u zadnje tri godine narasao za oko 50% u Španjolskoj, Engleskoj, Francuskoj, Njemačkoj i Poljskoj. Caroline Glick, po običaju, artikulira lako dostupne činjenice - o kojima se u Europi izbjagava govoriti, ili se zbog njih krivi Židove.

12-godišnji iranski predsjednički kandidat žekli preseliti Izrael na Havaje

Mordehaj Limon 1924 - 2009
Mordehaj Limon, izraelski veteran, najpoznatiji po "akciji Cherbourg" - švercanju 5 ratnih brodova iz Francuske, koje su Izraelci naručili i platili, a Charles De Gaulle odbio isporučiti, preminuo na Šabat u Izraelu. z"l

0 comments

Objavi komentar