Utorak

26 svibnja, 2009

Dnevni kviz
Hvala: Aussie Dave
"Novi antisemitizam opasniji od starog"
Kanadski ministar Jason Kenney kaže da je "novi antisemitizam", produkt suradnje zapadnjačke ljevice i islamističkih ekstremista, opasniji od "starog" europskog oblika mržnje prema Židovima.

Bernard Kouchner - idiot
Na izjavu izraelskog Ministra vanjskih poslova Liebermana, kako djeca u njegovom naselju Nokdim trebaju dodatne škole, Bernard Kouchner, francuski kolega ga je pitao "Zašto djeca ne idu u školu u obližnjem Betlehemu?".
Hvala: Carl in Jerusalem

Hamas zaradio 800.000.000 dolara na tunelima za šverc oružja
Kaže Fatah...

Hezballah krivac za ubojstvo predsjednika libanonske Vlade 2005.


WHO- Izraelci među najdugovječnijima


Hesder Ješiva - visok postotak oficirskih kandidata
Oko 30% studenata Hesder Ješive, po dolasku u vojsku služe kao oficiri. Hesder Ješiva je program koji kombinira vojnu službu i učenje Tore.

Vandaliziran grob Gerrer Rabina u Varšavi

Petak

22 svibnja, 2009

Dan Jeruzalema
Danas obilježavamo 42. obljetnicu oslobađanja i ujedinjenja Jeruzalema. Mazal tov!

Pronađen natpis na hebrejskom star 3000 godina
Na Maslinskoj gori pronađena ručka od keramičke zdjele a imenom Menahema, jednog od izraelskih kraljeva.Spriječen napad na sinagogu u Brazilu
Brazilska policija uhitila 14 osoba zbog sumnje za pripremanje napada na dvije sinagoge u Porto Alegreu u Brazilu. Uhićeni su pripadnici neonacističke grupe.

Jeruzalem u brojevima
760.000 stanovnika. 64% Židova, 33% Arapa.
60 muzeja, 821 javni park, 70 hotela...

Spriječen napad na sinagogu u Bronxu - nastavak
I dok Jutarnji list javlja o četvorici pojedinaca koji su spremali napad na sinagogu, letimičan pregled stranih medija otkriva detalje koje je su Jutarnjem "promakle". Četvorica osuđenih su konvertirali na islam, u zatvoru, imali su nova imena, i prilikom uhićenja su naglasili koji su im motivi, za svaki slučaj.:
All converts to Islam while in prison, James Cromitie, aka "Abdul Rahman," LaGuuerre Payen, aka "Amin," David Williams aka "Daoud," and Onta Williams, aka "Hamza," all evinced hatred of Jews (not exclusively Israelis) and the U.S. military. Cromitie is on record at the time of his arrest as saying:

"I hate those motherf - - -ers, those f - - -ing Jewish bastards . . . I would like to get a synagogue,"


Asimilacija

Četvrtak

21 svibnja, 2009

Židovska Nakba
Europa i arapski svijet prolijevaju krokodilske suze nad navodnim progonom i tužnom sudbinom palestinskih Arapa, do iznemoglosti cijedeći svaku kap sažaljenja i samosažaljenja, kako bi, prilično uspješno, opravdali nastavak progona Židova, istovremeno u potpunosti negirajući pravu katastrofu - koja je zadesila Židove iz arapskih zemalja.
Činjenice koje Sandra Milković, Tin Gazivoda i Zoran Pusić ne žele da znate.

Planirali napad na sinagogu u New Yorku
Policija je uhitila četiri osobe, koje se sumnjiče da su planirali napad automobilom-bombom na sinagogu u Bronxu.

Hamas krade medicinsku opremu od vlastitog naroda
Palestinsko Ministarstvo zdravstva optužuje Hamas da otima ambulantna kola i tone medicinske opreme, te uništava medicinsku infrastrukturu u Gazi i ugrožava zdravlje pacijentima.

EU financira antisemitsku djelatnost u Izraelu
Želite novce od EU? Osnujte NGO, koji će "dokazivati" da Židovi nisu narod, da Jeruzalem ne pripada Židovima, da Židovi nemaju nikakvu vezu s Izraelom...Tin Gazivoda i Žarko Puhovski su to doveli do savršenstva.
Jedini problem - Židovi ne zaboravljaju svoju povijest, ma koliko se EU i OIC trudili da nas uvjere u suprotno.

70% rast zaposlenosti u haredi zajednicama
11.000 od 20.000 zaposlenih haredim su žene

Zašto su Palestinci izbjeglice 60 godina
Most Palestinian refugees absorbed by Israel receive Israeli citizenship. Most Palestinian refugees in Arab states are not citizens of their host state, nor are their children allowed to be, as regulated by the Arab League.

Većina palestinskih izbjeglica prihvaćenih u Izraelu dobivaju izraelsko državljanstvo. Većina palestinskih izbjeglica u arapskim državama nisu državljani zemalja domaćina, niti je to dozvoljeno njihovoj djeci - prema odluci Arapske lige.

Srijeda

20 svibnja, 2009

Kraj rata u Šri Lanci - Habad gradi mikveU ponedjeljak je u Šri Lanci, nakon četvrt stoljeća, službeno prestao rat između tamilskih tigrova i vlade.
U utorak je lokalni habadnik - Mendy Crombie, počeo graditi mikve.

Pronađen pečat sa Šaulovim imenom iz 8. stoljeća pne
Arheolozi u Izraelu, objavili pronalazak pečata, izrađenog od kosti, sa imenom prvog izraelskog kralja Šaula, koji datira iz vremena Prvog Hrama.

Holokaust Židova u arapskim zemljama
Yad Vashem, the Israeli Holocaust Memorial Museum shows a total of 17 slave labor concentration camps in North Africa: 3 in Morocco, 3 in Algeria, 7 in Tunisia, and 4 in Libya. There, some of the prisoners were tortured and murdered. Other internees worked as slaves in the desert building the Trans-Sahara railway.

Izbjeglički kampovi u Libanonu
Palestinians living in Lebanon have no right to citizenship, no right to vote and are explicitly banned from buying private property. To move from one camp to another, Palestinians require a special permit.
Apart from menial labour and some clerical jobs, Palestinians are barred entry to a list of 74 professions including law, medicine, engineering, teaching and journalism.
A Lebanese woman who marries a Palestinian will lose the right to pass on Lebanese citizenship to her children.

Suđenje marokanskim novinarima - zbog vrijeđanja Gadafija
Petorica marokanskih novinara završili na sudu, zbog objavljivanja članaka, koje Gadafi smatra uvredljivim za njega i obitelj.

Još malo židovske konspiracije ;) za ljubitelje Star Trek-a

Utorak

19 svibnja, 2009

Ljevičarski antisemitizam u Argentini
na jučerašnjem obilježavanju izraelskog Dana neovisnosti u Buenos Airesu, grupa ljevičara, napala je okupljene, palicama, pendrecima i sl. - uključujući i starce, žene i djecu, uzvikujući "Smrt cionističkim Židovima".
Policija se, prema riječima svjedoka, i nije previše umiješala, a hitnoj je trebalo oko 20 minuta da stigne. Nakon napada, dvije sinagoge u Buenos Airesu su evakuirane zbog dojave o bombi. I Hitler je bio ekstremni ljevičar...

In Memoriam: Si Frumkin
Si Frumkin, simbol borbe za slobodu sovjetskih Židova, umro je u petak u 78 godini. Kasnih 60-ih osnovao je odbor aktivista, koji su koristili svaku priliku da u javnosti upozore na represiju prema Židovima u Sovjetskom Savezu i ostalim komunističkim državama.

Revitalizacija kniževnosti na hebrejskom
The contemporary Israeli novelist Amos Oz likes to say that, as a boy in Jerusalem, he noticed that everyone over 45 spoke in another language, and so he feared that when he would grow up and turn 45, he himself would start speaking Yiddish just as surely as his hair would go gray.


Harry Truman i doprinos cionizmu
Truman je priznao Izrael, 11 minuta nakon proglašenja. Uprkos State Departmentu, koji je i tada i danas bio antižidovski.

Oy Division - izraelski klezmer

Ponedjeljak

18 svibnja, 2009

HRT izbrisao Izrael s karte
HRT i inače manje ili više otvoreno navija za nestanak Izraela, a raspačavanje antisemitske literature na Interliberu odbijaju objaviti jer "to nije vijest".


Isti članak na T-portalu popraćen je i slijedećim komentarom:
8768, bet izrael je na dežurstvu, mamu vam ćifutsku, svi su uvijek krivi samo ne židovčići


40% izraelskih Arapa negiraju Holokaust
41% priznaje Izraelu pravo na postojanje, kao židovska država. To je društvo za koje Inoslav Bešker optužuje izraelsku vladu da ih doživljava "kao petu kolonu".

7 čuda židovske povijesti

Kralj Luis XIV svojevremeno je zatražio filozofa Blaisea Pascala dokaz o postojanju Boga. Ova je odgovorio: "Pa, Židovi, Vaše Veličanstvo..." Ova anegdota se pripisuje i razgovoru između njemačkog Cara i Bismarcka.
Pročitajte cijeli tekst.

Europa naših snova - Caroline Glick

76% izraelskih Židova želi Izrael u EU. Istovremeno 59% Europljana smatra Izrael najvećom prijetnjom svjetskom miru, a antisemitizam je u zadnje tri godine narasao za oko 50% u Španjolskoj, Engleskoj, Francuskoj, Njemačkoj i Poljskoj. Caroline Glick, po običaju, artikulira lako dostupne činjenice - o kojima se u Europi izbjagava govoriti, ili se zbog njih krivi Židove.

12-godišnji iranski predsjednički kandidat žekli preseliti Izrael na Havaje

Mordehaj Limon 1924 - 2009
Mordehaj Limon, izraelski veteran, najpoznatiji po "akciji Cherbourg" - švercanju 5 ratnih brodova iz Francuske, koje su Izraelci naručili i platili, a Charles De Gaulle odbio isporučiti, preminuo na Šabat u Izraelu. z"l

Petak

15 svibnja, 2009

Progon Židova u Venezueli
Stanje Židova u Chavezovoj Venezueli je toliko loše, da je američki Senat donio rezoluciju kojom se osuđuje antižidovsko naselje, sponzorirano od vladajuće klike, i traži zaštita zalokalnu židovsku zajednicu.

Rascvjetana pustinja - na sunčani pogon
Benny Morris o "sekularnoj, demokratskoj Palestini"

Uhapšeni uvoznici izraelskih naranči u Iran

Neke istine o palestinskim kršćanima

Ahmed&Salim ep6

Četvrtak

14 svibnja, 2009

Djeca su naša budućnost

Zašto više nema Židova u arapskim zemljama?Nakba - još jedan palestinski falsifikat
I ovaj će petak u Izraelu dio arapskih stanovnika obilježiti tzv. Nakbu, tj. katastrofu, kako se u arapskom svijetu naziva stvaranje židovske države.
Za poznavaoce činjenica, kojima je jasno, da je i termin "nakba" kao i sam "palestinski nacinalizam" i sve oko njega, samo jedan od cijele hrpe izgovora, za progon Židova. Iako nas mediji, prema Goebbelsovoj krilatici o tisuću puta ponovljenoj laži, uvjeravaju kako je "Nakba" original termin, koji označava težnju za slobodom, povijesni je fakt da je to izraz skovan još 1920. u knjizi Gergiusa Antoniusa, i koji je tada referirao na uspostavu Mandata u dotadašnjim turskim provincijama čime je SIRIJA bila podijeljena na dva dijela.
U tom smislu valja se nadati, da će zaživjeti, inicijativa Alexa Millera u Knessetu, kojom će se zabraniti žaljenje za stvaranjem Izraela - u Izraelu.

HINA i objektivno izvještavanje
U članku HINA-e o Papinom posjeti Palestincima, tvrdi se kako je "Papa Benedikt XVI. u srijedu je obišao zid, koji je Izrael izgradio oko Zapadne obale...".
S obzirom da je sigurnosna antiteroristička ograda, na samo 5% svoje trase betonski zid, i to isključivo na mjestima gdje se željelo spriječiti snajperske napade na izraelske civile, a ostatak, tj. 95% je žičana ograda, bilo bi zanimljivo doznati motive za konstantno lažno informiranje pučanstva, s jedinim ciljem da se delegitimizira židovska država.

50 civila ubijeno u granatiranju bolnice
Riječ je o Sri Lanci, a Tin Gazivoda i Žarko Puhovski nisu plaćeni da demoniziraju Sri Lanku - stoga ne očekujemo masovne proteste i prijetnje lokalnoj Sri Lankanskoj zajednici.

Vremeplov: "A-Ba-Ni-Bi" - izraelska pobjednička pjesma iz 1978.Pjesma je postala evergreen i na blogu Israelity, možete vidjeti naknadne verzije na tajlandskom, kineskom, islandskom, nizozemskom jeziku, te španjolsku trance verziju. ;)

Srijeda

13 svibnja, 2009

Ahmadinejad je židovskog podrijetla?
Rasool Nafisi, sa Strayer University, Washington DC, citira Mehdija Khazalija, sina ekstremnog šiitskog ajatole, koji je nedavno na svom blogu napisao da je Ahmadinejad židovskog porijekla, iz porodice Saboorchian, koji su promijenili prezime, kako bi sakrili židovske korijene. Khazali ovu tezu koristi kako bi dokazao da je sva nesreća i izolacija kojoj je Iran izložen - posljedica "židovske urote".
Koji su to luđaci - a, nuklearnu tehnologiju, kažu, razvijaju u mirnodopske svrhe...

Antirasistička konferencija Durban II

Minuta i pol...i sve je rečeno ;)Europski rabini bojkotiraju "međureligijski dijalog" zbog Muslimanskog Bratstva
Europski rabini bojkotirali "međureligijski dijalog" u Bruxellessu, u organizaciji Europske Komisije i Europskog Parlamenta, zbog činjenice da 3 od 4 pozvane muslimanske delegacije imaju veze sa Muslimanskim Bratstvom, i čiji članovi su više puta u javnosti otvoreno izražavali antisemitske stavove.
Europska komisija je reagirala - kritizirajući europske rabine. Ma, je li to moguće...?!

Sirijske dnevne novine: Židovi su Isusu pili krv
U nastavku teksta, autor poziva muslimane, Arape i kršćane da se ujedine u borbi protiv Židova.
U drugom tekstu, autor optužuje Židove da piju krv i konzumiraju resurse svjetskog stanovništva. Miljenko Jergović se sprema napisati oštru kritiku institucionaliziranog antisemitizma u arapskom/islamskom društvu. Samo što nije.

Otrovane djevojčice u školi u Afganistanu
"Nepoznate" osobe uzrokovale su trovanje 50-ak tinejdžerki u školi u Afganistanu. Ovo je drugi takav slučaj u zadnje vrijeme. Prošle godine je djevojčicama u Kandaharu bačena kiselina u lice.
Njihov grijeh? Išle su u školu. Talibani to zabranjuju.
Ljudska prava...?

Irački Kurdi će konačno početi izvoziti naftu
Malo dobrih vijesti i za ovaj napaćeni narod.

88% zatvorenika u PALESTINSKIM zatvorima - bez suđenja
Izvješće delegacije Europske Unije. Mi se čudimo da je ovakva informacija uopće objavljena...ali, to je sigurno zbog urođenog nam cinizma ;)

Šećer na kraju:

Iranska televizija "javlja" da je svinjska gripa plod "cionističko-američke konspiracije"Ovaj put im je trebalo skoro 10 dana da sastave ovakav tekst.

Utorak

12 svibnja, 2009

Palestinski šeik Papi: Ujedinimo se i ubijajmo Židove!
Papa išetao sa međuvjerskog dijaloga u Jeruzalemu, nakon što je vrhovni palestinski islamski sudac, nepozvan stao na govornicu i krenuo u antisemitsku tiradu, kakva se svakodnevno može čuti u palestinskim džamijama.

Sjajna analiza Caroline Glick - nove mogućnosti za Izrael
"Kad se jedna vrata zatvore, druga se otvore"

Dvostruki standardi u medijima
Svjetski i hrvatski mediji, pišu o Izraelu koristeći dvostruke standarde. Jedan od primjera daje i Emanuel Navon, koji je intervjuiran za francuski radio.
Nakon dolaska na vlast nove izraelske vlade, novinari u europi se natječu u kvalificiranju Avigdora Liebermana "kontroverznim", "ultranacionalistom", "ultradesničarom" i sl. Istovremeno palestinski predsjednik Abbas, redovno je opisan kao "umjeren". Možda i zato, što je njegov doktorat, u kojem obrazlaže tezu o suradnji cionista i nacista i dovodi u pitanje Holokaust, obranjen u Moskvi...
Razgovor Emanuela Navona za francuski radio izgledao je ovako:

Question: How come Lieberman is not officially endorsing the two-state solution?

Answer: Why should Israel support a "solution" that keeps working in theory and failing in practice, and that is systematically rejected by the Palestinians? They rejected partition in 1937 and in 1947, showed no interest in establishing a state between 1949 and 1967, and rejected both the Camp David proposals and the Clinton parameters. They are now partially ruled by Hamas, which denies Israel's right to exist, and by Fatah, which denies Israel's right to be Jewish. Creating a Palestinian state while Hamas has the upper hand and Iran is about to become nuclear would pave the way to Israel's destruction, not to peace. The Palestinians have to choose between the "right of return" and the "two-state solution." And they will not be inclined to choose realism and compromise while backed, incited and manipulated by a nuclear Iran.

Silence.

Question: Hmm. Well, Lieberman's refusal to unequivocally endorse Palestinian statehood is probably why he's going to get a cold shoulder in Paris. Bernard Kouchner is not going to hold a join press conference with him. Isn't that understandable?

Answer: I don't remember your country giving a cold shoulder to a Turkish official for not accepting the creation of a Kurdish state or for not ending the occupation of Cyprus.

Silence # 2 (slightly longer this time).

Question: President Sarkozy will probably not receive Lieberman, obviously because of his views. How do you feel about this?

Answer: Sarkozy had no problem receiving Muammar Gaddafi at the Élysée Palace. How do you feel about that?

Silence # 3 (swiftly replaced by a "thank you very much," meaning "I think we'll stop here").


Fatwa u Egiptu - svinje potječu od Židova
Šeik Ali Osman, iz egipatskog ministarstva, izdao je fatwu, kojom je dozvoljeno ubijanje svinja...jer potječu od Židova.

U Šri Lanci ubijeno više od 400 civila, od toga 100 djece
Hrvatske udruge za ljudska prava šute. Po običaju. U Šri Lanci nema Židova...

Irak bi tužio Izrael zbog napada na nuklearni reaktor 1981.
Čim su se Židovi sjetili da su ih iračani opljačkali...stiže nova briljantna ideja. Kao da su Tin Gazivoda i Maja Hasanbašić savjetnici iračke vlade.

Cjepivo protiv reumatskog artritisa?

Napad na preživjele na komemoraciji u Mauthausenu
Neonacisti uzvikivali "Heil Hitler" i pucali na preživjele logoraše zračnim puškama.

Petak

08 svibnja, 2009

Jedan ali vrijedan:

JewTube


Šabat šalom.

Četvrtak

07 svibnja, 2009

Bez komentara ;)


Pronađen hebrejski tekst star 2000 godina
Dokument na papirusu, pisan starinskim hebrejskim ukopisom, koji odgovara vremenu Drugog Hrama, pronađen je u Jeruzalemu, kod dvojice Palestinaca, koji su ga pokušali prodati na ilegalnom tržištu. U tekstu se spominje ime "udovice Mirjam" i govori o raspodjeli njene imovine.

Iranski predsjednički kandat na Interpolovoj listi zbog napada na Židovski kulturni centar u Buenos Airesu 1994.
Mohsen Rezaei, predsjednički kandidat na predstojećim "izborima" u Iranu, tražen je od Interpola zbog umiješanosti u napad na Židovski kulturni centar u Buenos Airesu, 1994. kada je ubijeno 85, a ranjeno 300 osoba. Jedan od traženih je i bivši iranski predsjednik, Rafsanjani.

Izrael koristi i rosu za navodnjavanje
Izraelski izum koji omogućuje korištenje kapljica rose za navodnjavanje nasada i biljaka, biti će predstavljen na predstojećem sajmu agronomije u Tel Avivu. Dosadašnji testovi su pokazali uštedu od oko 50% u vodi i gnojivu.Istovremeno, i Palestinci prikazuju svjetskim medijima svoj doprinos civilizaciji:

Fotografija koju u potpisu ima jedan član Hamasovog internetskog foruma.
Elder of ZyionShimon Peres: Nećemo se ispričavati zbog operacije u Gazi
Komisija Un-a je u utorak, kao i obično, izdala jednostrano i neistinito izvješće o izraelskoj vojnoj operaciji u Gazi,
Odgovor Shimona Peresa, na konferenciji za tisak je bio nedvosmislen, nagalsivši da se Izrael nema kome ispričavati zbog svog prava na obranu, a najmanje na temelju spomenutog izvješća.

Izjava za tisak izraelskog Ministarstva vanjskih poslova:

Glavni tajnik UN Ban Ki-moon je 5.5.2009. poslao Vijeću sigurnosti odgovor na izvještaj unutrašnje inspekcije koju je bio oformio. Inspekcija je proučila događaje u kojima je oštećeno 9 objekata UN za vrijeme operacije „Lijevano olovo“.

U svom pismu Glavni tajnik naglašava blisku suradnju koju je inspekcija imala s izraelskim vlastima i naglašava da nema nikakvu namjeru oformiti neku drugu inspekciju. Glavni tajnik dodaje da njegovi predstavnici razmatraju provođenje prijedloga inspekcije s izraelskim vlastima. Glavni tajnik kritizira ispaljivanje raketa Kassam na izraelske gradove i hvali koordinaciju između Izraelskih obrambenih snaga i UN-a za vrijeme operacije Lijevano olovo. Nadalje, Glavni tajnik naglašava da inspekcija nije pravno tijelo i da nije ovlaštena da istražuje pravne aspekte.

Odmah po završetku operacije Lijevano olovo i nevezano za istragu UN-a, Izrael je proveo neovisno ispitivanje o šteti koju su pretrpjeli objekti UN-a. Nalazi toga ispitivanja su objavljeni pred dva tjedna i bez sumnje su dokazali da Izraelske obrambene snage nisu namjerno gađale objekte UN-a. Ne samo da Hamas nije proveo takva ispitivanja već je koristio nasilje i prijetnje protiv građana Gaze kao oruđe kojim će ih spriječiti da kažu stvarnu istinu. Na taj je način prevario istražitelje, UN i javno mnijenje.

Država Izrael odbacuje kritike u izvještaju komisije i tvrdi da je i u duhu i u jeziku izvještaj tendenciozan, otvoreno pristran i da ignorira činjenice koje su komisiji bile predočene. Inspekcija se priklonila tvrdnjama Hamasa, terorističke organizacije ubojica i na taj je način obmanula svijet.

Kao što je Glavni tajnik naveo u pismu, za vrijeme rada se komisija susrela s izraelskim timom koji je surađivao u potpunosti i uz punu transparentnost. Izraelski je tim pokazao različite obavještajne materijale, uključujući video-snimke, zračne fotografije, izvještaje očevidaca, idr. Ništa od toga se ne odražava u izvještaju.

Izrael naglašava da unatoč činjenici da je oslobođen svake sumnje da je počinio ratne zločine za vrijeme operacije Lijevano olovo, izvještaj potpuno ignorira osam godina napada na Izrael koje su prethodile odluci da se počne s operacijom kao i tešku situaciju na terenu koju je stvorio Hamas svojim načinom vođenja oružanih operacija. Kao teroristička organizacija, Hamas je postavio bojišnicu u pretrpana izgrađena područja pa je tako, uz namjerno napadanje izraelskih civila, kao što je navedeno u izvještaju, također doveo u opasnost živote palestinskih civila i cinično ih upotrebljavao kao ljudski štit.

Izraelske obrambene snage su poduzimale razne mjere predostrožnosti da bi spriječile štetu na objektima i vozilima UN-a i drugih međunarodnih organizacija. Ti su objekti bili označeni na operacijskim kartama prema informacijama dobivenim od UN-a i drugih međunarodnih organizacija. Časnici i vojnici su prije i za vrijeme operacija bili obaviješteni o tim objektima. Iznenađujuće je da izvještaj ne poziva na odgovornost Hamas koji je svoje položaje postavljao u blizini objekata UN-a i tamo slao svoje ljude da napadaju Izraelske obrambene snage. Nažalost, autori izvještaja nisu obratili pažnju na način vođenja operacija i Hamasovu odgovornost i za napade na Izrael i za ugrožavanje palestinskih civila.

Izvještaj spominje niz mjera koje su provele Izraelske obrambene snage kojima je upozoravano palestinsko stanovništvo da bi se izbjegle civilne žrtve.

Izrael gleda na objavljivanje izvještaja kao na završetak inspekcijskoga procesa. UN je odgovoran za izvlačenje vlastitih zaključaka u vezi mjera koje treba poduzeti i složenoj realnosti u kojoj teroristička organizacija djeluje u blizini objekata UN-a na način koji ugrožava aktivnosti UN-a. Od UN-a očekujemo jasne izjave i djelovanje u vezi s tim.

Srijeda

06 svibnja, 2009

Palestinske izbjeglice iz Iraka sele u Kanadu
Protjerivanje Palestinaca iz Iraka nikoga ne uzbuđuje. Više od 600 ih je ubijeno u Iraku (mučeni su električnim bušilicama prije smrti), nakon pada Sadamovog režima, većina (14000) je protjerana i već godinama žive u izbjegličkim kampovima na granici Sirije i Iraka. Niti jedna arapska država ih ne želi prihvatiti.
Ovih dana 56 osoba sele u Švedsku, javlja Palestine Today.
Tin Gazivoda i Šefik Tatlić se ne javljaju, jer bi bilo prenategnuto da i ovdje nazovu Židove - zločinačkim narodom. Čekaju bolju priliku.
Hvala: Elder of Ziyon

Bolesno društvo - bolesni mediji
Arapski mediji koriste trenutnu atmosferu oko "gripe A", kako bi još malo demonizirali Židove i Izrael


Al-Watan, Katar, 27.04.2009.

al-Doustour, Jordan, 05.05.2009.Europa uživa u financiranju iranskog nuklearnog programa
Samo Njemačka ima godišnju bilancu od 4 milijarde eura...

Dr. Matthias Küntzel, a leading German expert on Iranian-German trade, told the Post, "The Focus Iran event by the Near and Middle East Association is a slap in the face to the Americans, British and French, who are trying to pressure Iran in the area of energy technology. Taking the side of an anti-Semitic regime is hardly surprising for an association that is proud to this day of its Nazi roots. NUMOV was founded in 1934 in the service of Nazism as the German Orient Association and was financially supported by Ribbentrop and Goebbels. At that time, cooperation with Iran - as an 'Axis of Aryans' - was already a primary goal.


Masakriranje Židova - 1921.

Arapske gomile, masovno ubojstvo Židova, britansko odobravanje - i na kraju "...krivi su Židovi".
1921. kao i danas.
Žarko Puhovski, Maja Hasanbašić i Miljenko Jergović znaju da je i ovome uzrok - okupacija.

"Palestinska nacija" i posljedice
Nacija koja je nastala dekretom, 1964. kao dodatni vid borbe za uništenje židovske države. Sovjetski poklon Židovima.

Američke specijalne postrojbe


Kasami i minobacači na Izrael
Jutros tri minobacačke granate, u subotu dva kasama, u četvrtak jedan...
Sandra Milković je zauzeta, pa nema izvješća u hrvatskim medijima.

Utorak

05 svibnja, 2009

Irak odbija kompenzirati Židove
Iračka vlada odbija kompenzirati konfisciranu imovinu iračkih Židova, konfisciranu 40-ih i 50-ih godina 20 stoljeća. Iračani tvrde da su Židovi svojevoljno napustili Irak, i prodali imovinu prilikom odlaska.
Svojevremeno su irački Židovi oko 80% ekonomije, a vrijednost imovine se procjenjuje na oko 100 milijardi(!) dolara.
"Svojevoljni odlazak" je mantra koju arapski režimi neumorno ponavljaju, opisujući potpuni nestanak židovskih zajednica iz arapskih zemalja.

Magen David - od mističnog talismana do cionističkog simbola
Članak napisan prije 60 godina, objavljen je kao knjiga, 27 godina nakon smrti autora, prof. Geršoma Šolema.
Djelo opisuje povijest šestokrake zvijezde, kako ju znamo danas, od Solomonovog pečata do simbola praške židovske zajednice iz 1354.

Rušenje i paljenje sinagoga - 21. stoljeće

Sinagoga u Lubanu, Bjelorusija, izgrađena krajem 19. stoljeća, srušena je ovih dana, kako bi se na njenom mjestu izgradila robna kuća. Protesti židovskih organizacija nisu pomogli, a u gradu danas živi 5 preostalih Židova, ostatak zajednice koju su uništili nacisti. Nekadašnji rabin zajednice, Moshe Feinstein, poznat je kao jedan od najutjecajnijih ortodoksnih rabina Sjedinjenih država, do svoje smrti 1986., a u Lubinu je služio kao rabin do 1936. kada je Staljin naredio da napusti zemlju.
Istovremeno, zapaljena je drvena sinagoga u Pakruojisu, Litva, izgrađena 1801. Ova paljevina koincidira sa sve većim valom otvorenog antisemitizma u Litvi, u čijim se medijima objavljuju članci o "Židovima koji kontroliraju Litvansku ekonomiju", te kako "Židovi i Amerika sprečavaju krivično gonjenje židovskih partizanskih ratnih zločinaca".
Zvuči poznato...?

Povijesna mariborska sinagoga, izgrađena u 13. stoljeću.
Fotografija iz siječnja, 2009.
Treba li naglašavati činjenicu da u Mariboru nema Židova?

Ponedjeljak

04 svibnja, 2009

Ahmed&Salim 5


Ahmadinejad razgovara s duhovima
Ahmadinejad zatražio od "sakrivenog imama" (šijitskog Mesije) da mu pomogne poniziti iranske neprijatelje. Nema veze što razvijaju nuklearno oružje - sve dok prijeti samo Židovima.
Kao i prije 60-ak godina...

Ponovo teroristički napad u Izraelu
Ovog puta, vojnik u autobusu, napadnut nožem. Junački borac za slobodu još uvijek u bijegu.

Židovi treniraju divlje svinje da napadaju Arape
Što je povezano sa vijestima iz Saudijske Arabije:

Židovi koriste svinjsku gripu kao oružje protiv Arapa
Uskoro očekujemo tribinu hrvatskog Odbora za ljudska prava, u organizaciji Tina Gazivode, uz sudjelovanje Žarka Puhovskog pod nazivom "Status prehlađenog, kao opravdanje za zločine".
Za to vrijeme zločesti Izraelci ne gube vrijeme, i kao uvijek bave se znanošću, pa su smislili tehnološki način
Otkrivanja svinjske gripe i drugih životinjskih bolesti na daljinu

Tel Aviv 1930-ih, vrlo rijedak filmski materijal u boji

Petak

01 svibnja, 2009

Izraelski zaštitari antipiratski heroji
The security guards who saved the Melody, like those on many passenger ships worldwide, are mostly young Israelis after their military service, for whom this is a well-paid temporary job. Many of them are not former navy men, and certainly not naval commandos. "The job requirements include combatant military service but it doesn't matter what kind," a source who worked in the field and wishes to remain anonymous told Haaretz.

Još malo o laganju o "civilnim žrtvama u Gazi"
Zašto neki ljudi toliko silno žele vjerovati u palestinske laži o civilnim žrtvama...

Otmičar broda Achille Lauro pušten iz zatvora
Youssef Magied al-Molqui, jedan od junaka palestinske borbe za slobodu, koji je u more bacio 69-godišnjeg invalida - zato što je bio Židov, pušten je iz zatvora u Italiji.
Problem je što ovog junačinu niti jedna država ne želi prihvatiti, jer nema državljanstvo, čak niti Libanon, gdje je rođen - jer libanonski zakon zabranjuje davanje državljanstva potomcima arapskih izbjeglica iz Izraela. ( ako je nekome još nejasno zašto ljudi više od 60 godina sjede po izbjegličkim logorima...)

94% izraelskih Arapa nema želje živjeti bilo gdje drugdje
Jews: live in Israel 81% Move to another country 14% Don't know 5%

Arabs live in Israel 94% Move to another country 2% Don't know 4%%


Mučitelji i ubojice Ilana Halimija na suđenju

O slučaju Ilana Halimija, 23-godišnjeg francuskog Židova,kojeg su "otmičari" mučili 3 tjedna, i koji je od povreda umro na putu u bolnicu pisali smo ovdje.
Ovih dana, više od 40 osoba povezanih s tim slučajem, sjedi na optuženičkoj klupi u Parizu.