PRIČE IZ ZONE SUMRAKA

13 prosinca, 2005

PRIČA PRVA

Prema novom zakonu, svaka obitej, iz koje je izašao teroristm dobivat će novčanu naknadu, čija će osnovica biti 250 američkih dolara mjesečno. U obzir se uzima tradicionalna arapska obitelj, koju n ečine samo roditelji i djeca. Obitelji oženjenih terorista dobivat će i dodatak na tu osnovicu od 50 američkih dolara mjesečn i po 15 amerilkih dolara po svakom djetetu, 25 po svakom roditelju i po 15 svakom bratu, s kojim je terorist živio, prije nego se raznio, ili bio ubijen.

Novac će biti isplaćivan iz proračuna Palestinske Samouprave i takvi iznosi su značajni za prosječnu obitelj u Judeji, Samariji i Pojasu Gaze.

Izrael i SAD proteklih su već godina poduzimali prave brojne akcije, kako bi ugasili organizacije, koje distrubuiraju novac obiteljima terorista, naročito bombašima-samoubojicama.

Proračun Palestinske Samouprave uveliko se financira iz fondova Europske Unije i SAD-a.

Izrael također redovito uplaćuje novac Palestinskoj Samoupravi. Većina tog novca prikupljena je od carina na robu, koja preko Izraela u lazi u Palestinsku Samoupravu, ili od Palestinaca, koji žive pod jurisdikcijom Palestinske Samouprave.

Link na vijest


PRIČA DRUGA

Upoznajte Hamasovu kandidatkinju za Palestinsko legislativno vijeće. Ona se zove Mariam Farhat, ima 56 godina, i proteklih je godina postala simbol palestinskog majčinstva. Ona je svoja 3 sina odgojila kao bombaše-samoubojice, aktivno sudjeujući u njihovoj obuci i tako zaradila naslov majka mučenika.

Godine 2002. ona je savjetovala svog sina Mohammeda kako bi bilo najbolje napasti susjedno židovsko naselje u Gazi. Mohammed je, prije nego je ubijen, uspio ubiti 5 Izraelaca.

Farhatin najstariji sin, Nidal ubijen je 2003. godine, dok je pripremao teroristički napad, a treći sin, Rawat, poginuo je u izraelskom zračnom napadu ranije ove godine, dok je prevozio rakete u svom vozilu.

Mariam Farhat ima još tri sina.

0 comments

Objavi komentar