SIRIJSKI ODGOVOR NA UN-ovu ISTRAGU O HARIRIJEVOM UBOJSTVU

14 prosinca, 2005

Na nominalno neovisnoj sirijskoj pravnoj web stranici al Nazaha autor pod imenom Khaled Khaz'al objavio je 17. studenog članak Tko je Mehlis?, referirajući na izvješće, koje je Vijeću sigurnosti UN-a podnio Detlev Mehlis, komesar Međunarodne nezavisne UN istražiteljske komisije o ubojstvu bivšeg libanonskog premijera Rafika Haririja. Članak se izvorno pojavio na još jednoj nominalno neovisnoj sirijskom internet stranici All for Syria, koju vode sirijski intelektualci. U članku se navodi da:
izbor ovog njemačkog suca [Detleva] Mehlisa da vodi UN-ovu istražnu komisiju o ubojstvu [bivšeg libanonskog] premijera Al-Hariria... nije bila slučajnost... Mehlis se rodio 13. ožujka 1947. godine u Istočnom Berlinu, nakon što je grad, nakon završetka Drugog svjetskog rata bio podijeljen i još u ruševinama... u sjeni ove tragedije Mehlis se rodio prokletog dana - 13., prokletog mjeseca - 3. i proklete godine - godine poraza i uspostave cionističkog entiteta.

Mehlis je rođen u miješanom braku njemačkog kršćanskog oca i majke - poljske Židovke. Zajedno sa svojim djetetom, majka je vrlo brzo napustila Njemačku i otišla za Palestinu, odmah nakon proglašenja židovske države. Ondje se majka zaposlila u židovskoj imigracijskoj organizaciji i bila poslana u Njemačku i Poljsku, kako bi agitirala za imigraciju u Obećanu zelju, a kod židovskih obitelji. Tako je Mehlisova majka igrala istaknutu ulogu o dovođenju Židova u Palestinu i kao takva je dobila medalju za službu od Moshe Dayana, neka je zapamćen po zlu, za vrijeme dok je on bio ministar rata..

Prije nego li je [Mehlis] uspio završiti svoje školovanje, majka mu je ubijena u ratu 1967., volontirajući kao bolničarka u izraelskoj armiji i to na sirijskom frontu!!! U takvom je ozračju mladi Mehlis završio svoje sredjoškolsko obrazovanje u zapadnom Berlinu. Nakon toga se upisao na pravo i postao odvjetnik, u srcu kujuči osvetu za majčine sirijske ubojice. Mehlis, koji je postao brilijantan sudac, sudjelovao je u mnogim poznatim međunarodnim sudskim procesima, u kojima su optuženici bili neprijatelji SAD-a i Izraela, ili, pak, arapski prijatelji...

Ostatak članka na linku

Ako je ovo potencijalna oporba današnjoj sirijskoj vlasti, očigledno je da je mir vrlo realna mogućnost...ne.

0 comments

Objavi komentar