Nedjelja

12 travnja, 2009

Laganje o broju "civilnih" žrtava u Gazi se nastavlja
Mit o "masakru" u Gazi neodvojivi je dio palestinskog narativa o "žrtvama okupacije". Palestinski centar za ljudska prava daje lažna izvješća i brojke, koje se, bez rezerve, i sa zadovoljstvom, u europskim i hrvatskim medijima uzimaju kao argument u nastavku zajedničke borbe za uništenje Izraela.

Francuski imam osudio Hamas - kazna slijedi
Nakon što je imam velike dažmije u Parizu osudio Hamasove raketne napade na izraelske civile - uslijedili su brojni telefonski pozivi od članova zajednice, vjerskih organizacija i važnijih ljevičarskih političara, koji traže njegovo otpuštanje. (Al-arabiya)

Poljska povlači vojnike iz Libanona
Povlačenje poljskog kontingenta iz snaga UNIFIL-a u Libanonu, vjerojatno znači i raspadanje UN-ove koalicije. S obzirom da je UNIFIL od 2006. do danas služio isključivo kao obrana Hezbollahu u ponovnom naoružavanju, nikakva šteta. Očekujte skora histerična izvješća o cionističkoj agresiji na suverenu zemlju.

O stvarnom stanju u Libanonu i ponašanju Hezbolaha, čitajte ovdje.

50000 ljudi na Kotelu za vrijeme Birkat HaHama
















Još jedna džamija - skladište oružja

Palestinska policija je u džamiji u Kalkiliji (Judeja i Samarija) pronašla još jedno Hamasovo skladište bombi. Odbrojavanje dok nam "centri za ljudska prava" ne počnu objašnjavati kako je riječ o "legitimno izabranoj vlasti..." počinje: 3...2...1...

Kalabat Šabat u Jeruzalemu (tipfeler...?)
Svakog petka, Jacky Levy i grupa prijatelja održavaju susrete sa sretnicima koji su uspjeli doći do karata, raspravljajući o židovskim temama, parašat haŠavua, sa dodatkom komičnih skečeva i razgovorima s poznatim osobama izraelske kulturne scene. Suvremeni pogled na biblijske teme, od strane grupe ortodoksnih Židova.

0 comments

Objavi komentar