Utorak

22 travnja, 2009

Židovi su upravljali Jasenovcem
Izjavu Vice Vukojevića o Židovima koji su upravljali Jasenovcem, u Jutarnjem Listu nazivaju "šokantnom". Prilično licemjerno od strane medija koji poptuno istom, Vukojevićevskom, retorikom i "činjenicama" prati izraelsko-arapski sukob, nazivajući palestinski terorizam "borbom za slobodu", optužujući Izrael da "masakrira Muslimane" i zgražava se nad zagrebačkim rabinom, koji brine o dostupnosti košer mesa za židovsku zajednicu u Hrvatskoj, umjesto da se ogradi od "masakra" u Gazi.

Jutarnji po tko zna koji put pokazuje, da je principijelno na strani ubijenih Židova, sladostrasno objavljujući, nebrojeno puta dokazane kao lažne, izvješća palestinskih udruga, o "ubijenim civilima", dobro pazeći da se svaka činjenica koja ta izvješća negira, sakrije, prikrije i zanemari.
Ako netko nije shvatio - između Vice Vukojevića i Jutarnjeg Lista nema nikakve razlike, osim u činjenici da Vice vrijeđa počinjeni Holokaust, a Jutarnji "priprema teren" za novi.



Gle, tko brani Hezbolah
Tariq Alhomayed, glavni urednik

Sigurnost Egipta, ne ugrožavanje njegova suvereniteta i zaštita njegovih granica smatrala se crvenom linijom (koju se ne prelazi) unatoč razlikama u mišljenju. Iznenađujuće je da postoje oni koji pokušavaju opravdati djelovanje Hezbolahove ćelije u Egiptu.

Važno je promatrati one koji brane Bin Nasrallaha i njegovu egipatsku ćeliju. Nije to prva Hezbolahova skupina. One su raspoređene po svim važnijim područjima arapskoga svijeta. Najnovija informacija je da je Sami Shehab vođa ćelije „Dawl Al Tawq“ („Zemlje iz okruženja“, tj. one koje okružuju Izrael – Egipat, Sirija i Jordan).

Da bi se shvatili odnosi među teroristima u našoj regiji važno je sjetiti se ćelije koja je bila otkrivena u Bahreinu kao i (na televiziji prikazanoga) priznanja Muhameda al Oufija koji se predao saudijskim vlastima. Mnogi odlomci toga priznanja su izbrisani uključujući one koji sadrže imena četiriju država koje olakšavaju djelovanje Al Kaide kao i surađuju s Houthi pobunom u Jemenu.

Da se vratimo na situaciju u Egiptu. Umjesto da osude planove Hezbolahove skupine u Kairu, neki su požurili u obranu Iranu bliske skupine opravdavajući njihove zločine protiv Egipta pojednostavljujući i minimalizirajući ozbiljnost onoga što se dogodilo i ozbiljnost nasrtaja na suverenitet arapske države. Ali tko brani Hezbolah?

Odgovor je jednostavan i ne zahtijeva preveliku inteligenciju ili pogađanje. Branitelji Hezbolaha su Sirija, Iran, Hamas i egipatsko Muslimansko bratstvo, isto društvo koje je i dosad poticalo svaku krizu u odnosima među arapskim zemljama.

Vrhovni vođa Muslimanskoga bratstva, Mahdi Akef, nastavlja braniti Hezbolah i njegova vođu govoreći da je sve što se govori o planovima terorističke skupine u Egiptu čisto poticanje. To, naravno, nije iznenađujuće od nekoga tko je jednom rekao „… k vragu i Egipat“.

Nastavljajući liniju svoje matične organizacije Hamas – dijete Muslimanskoga bratstva je izdao priopćenje u kojem proglašava solidarnost s Hezbolahom protiv „okrutne kampanje“. U priopćenju se također tvrdi da krijumčarenje oružja nije kazneno već časno djelo. To je točno: Hamasova grana u Damasku je izjavila da je kršenje suvereniteta arapskih zemalja časno djelo!

Što se tiče Irana, Ali Larijani je požurio u obranu Hezbolaha i naveo izgovore koji se mogu samo nazvati ingenioznima, rekavši da je cilj egipatskih izjava da se naškodi Hezbolahu u predstojećim libanonskim izborima.

Postavlja se pitanje: ako je Hezbolah libanonski kao što tvrdi, zašto se iran žuri da ga brani ili je Teheran samo zainteresiran da brani naoružano krilo u Libanonu?

A što se tiče Sirije, njezini mediji su počeli tvrditi da postoje veze između Egipta i Izraela, – nešto što se spominje samo u sirijskim medijima iako je Sirija više nego sposobna da daje Egiptu i drugima lekcije o zaštiti „otpora“. Sirija to može lako činiti, ne krijumčarenjem oružja preko Golanske visoravni već da otkrije tko je ubio Imada Mughniyeha i glavnom gradu „otpora“ Damasku. On je, naposljetku, bio visoki zapovjednik u Hezbolahu!

Jutarnji List još uvijek obilježava Dan Holokausta
Vjerovatno je Hitler | dino_ | 21.4.2009 22:53:12
Citao Talmud!

Holocaust jeste bio|dino_|21.4.2009 22:58:28
Ali nije ni blizu cifra od preko pola milijuna zrtava, sve ostalo je zidovski mit da bi se u nedogled novci izvlacili na racun tih zrtava i da bi se imao kredit da unistavaju drugi narodi , sad su na redu Muslimani i Islam a poslije njih dolazimo mi na red.Uzmite i citajte Sotonisticku knjigu Talmud i bice Vam sve jasno, zasto je do genocida uopce moralo doci?. Pozdrav Rostam, komentari su ti odlicni.

0 comments

Objavi komentar