Utorak

07 travnja, 2009

Uređivačka politika Jutarnjeg lista
Teroristički napadi u Izraelu, kao što smo već primijetili, nisu vijest za uredništvo Jutarnjeg lista. Ipak, vijesti iz Izraela su česte, gotovo svakodnevne, ali tek nakon što prođu ozbiljno filtriranje. Ubijanje djece sjekirom ne prolazi filter, brisanje dviju ministrica nove izraelske vlade, sa fotografije u novinama ortodoksne zajednice - jest. Za potpuniju sliku o "filtriranju" stavova, vrijedi pročitati i komentare ispod članka:
A koja je razlika između ultraortodoksnih, ortodoksnih i neortodoksnih Židova? Ultraortodoksni možda ne buju ubijali decu, ha ha.
Strojnice,bombe,napalm,fosfor .....ales košer.
Ultraortodoksni Židovi iz nove vlade pobrisali ministrice a oni u vojsci brišu nevine palestince!
NEMA Razlike između niš i srpskih četničkih RADIKALA !!!

Spriječen atentat na obamu u Turskoj?
Saudisjki dnevnik Al Watan javio je da je u Turskoj spriječen atentat na obamu, prenosi Jerusalem Post. Napadač je Sirijac, koji se predstavljao kao novinar Al Jazeere, a namjeravao je napasti Obamu nožem.
Update: Lažna uzbuna.

Fatah ne priznaje Izrael

Muhammad Dahlan, jedan od vodećih ljudi "umjerenog" Fataha, poručio je Hamasu u gazi da nikada ne prizna Izrael, dodavši da niti Fatah ne priznaje Izrael. Fatah je najveća frakcija PLO-a.

EU - Jeruzalem nije židovski
Europska tradicija otimanja židovske imovine ne umire. Slijedeća faza 2000 godina duge tradicije - Jeruzalem...

Palestinski ekstremisti novinari CNN-a



Nidal Rafa
- palestinska "novinarka" i prevoditelj. "Filtriranje" činjenica na palestinski način. Politika Jutarnjeg lista je logičan nastavak.

0 comments

Objavi komentar