Petak

17 travnja, 2009

Teroristički napad u Izraelu
Palestinski junak s nožem ušao u Bet Hagai, u Hebronu. Srećom, nema žrtava. U hrvatskim medijima opširna izvješća o događaju...samo što nisu...

Talijanski Židovi pomažu žrtvama potresa
Grupa talijanskih Židova, koje su stanovnici regije spašavali za vrijeme Holokausta, posjetila je obitelji pravednika stradale u potresu i ponudila pomoć.

Bravo Bibi
Izraelski premijer Netanyahu, izjavio je u razgovoru sa američkim izaslanikom na Bliskom Istoku, Mitchellom, da će nova vlada uvjetovati nastavak razgovora o stvaranju još jedne palestinske države, priznavanjem Izraela kao židovske države od strane Palestinaca.
Ne, nakon skoro 20 godina pregovora, Palestincima se to još uvijek ne čini kao prihvatljiva ideja.
"Israel expects the Palestinians to first recognize Israel as a Jewish state before talking about two states for two peoples," a senior official in Netanyahu's office quoted the new prime minister as telling Mitchell, U.S. President Barack Obama's special envoy to the Middle East.

"Kuća Sigmunda Freuda"(Beč, Berggasse 19)
Na Tel Avivskom filmskom festivalu, prikazat će se film o Sigmundu Freudu i kući u kojoj je stanovao, kao i još 80-ak Židova, koji su uglavnom ubijeni u Holokaustu. U njihovim stanovima danas žive Austrijanci...koji pojma nemaju. Interesantno je usporediti "opće neznanje" u Europi i Hrvatskoj o nekadašnjim vlasnicima stanova, dok istovremeno svaki aktivist za ljudska prava, poput Krešimira Raguža, Vedrane Rudan ili Zorana Pusića, u pola noći može nabrojiti "otetu" imovinu palestinskih Arapa - i to koristiti kao opravdanje za 60 godina masakriranja izraelskih civila. Te naravno zahtijevati povrat...
Istovremeno, u Londonu će se održati palestinski filmski festival. S obzirom da je liberalna Europa ujedinjena u nastojanju da židovska država nestane - organizatori festivala nemaju nikakvih problema svojim logom objasniti što znači i do kada će trajati "borba protiv okupacije":


Istraživanja o mitu "Siromaštvo uzrokuje terorizam"
Više ljudi je znanstveno istražilo ovu tvrdnju. Rezultati su zapanjujuće slični, bez obzira na vremenski period istraživanja ili podrijetlo istraživača. I, kako god da čitamo brojke - 2+2 je uvijek 4.

Tko želi znati - zna. Motivi ostalih su bolno očiti...
“If there is a link between income level, education and participation in terrorist activities, it is either very weak or in the opposite direction of what one intuitively might have expected.”

1 comment

Anonimno kaže...

Onda će Hrvatska uskoro biti puna terorista

5:55 PM

Objavi komentar