Ponedjeljak

20 travnja, 2009

Masovni izlazak civiliziranih ljudi sa govora iranskog predsjednika

Za pohvaliti je i činjenicu, da je i predstavnik Hrvatske pri UN-U, g. Branko Sočanac, također napustio salu, istovremeno sa članovima delegacija EU. Zašto niti to nećete saznati iz hrvatskih medija, nemamo pojma...;)

Ahmed & Salim 3
Za stresni ponedjeljak...


Cionisti vladaju svijetom
Zašto Židovi najradije čitaju arapske medije? Pa, tko ne voli o sebi slušati same superlative? Vladamo svijetom, kontroliramo ekonomiju, vrijeme, sunce...

Židovi su pametniji - piše u genima

Aškenazi imaju veći postotak genetskih bolesti od opće populacije...ali, i veći postotak genijalaca. Genetska studija tvrdi da je riječ o genetskom kodu. Naravno, to je kontroverzna tvrdnja. (ovaj dio o genijalcima, zbog bolesti se nitko ne buni...)

Još malo podučavanja o Židovima
Ovaj imam je 2006. sudjelovao na sastanku imama i rabina, o zajedničkom djelovanju protiv netolerancije i vjerske mržnje. Danas drži propovjedi na Hamasovoj televiziji, pokazujući koliko je naučio u međuvremenu iz članaka Miljenka Jergovića, Inoslava Beškera i tribina o ljudskim pravima Tina Gazivode i Maje Hasanbašić.


Hrvatski novinari za sada neće pokriti ovaj aspekt Hamasove djelatnosti, prezauzeti su, kao npr.:

Sandra Milković
koja u pauzi između pisanja eulogija Hamasovim teroristima, "dokazuje" kako Židovi zapravo i nisu Židovi.
Sandra Milković se i inače odlikuje vrlo površnim znanjem i malicioznim stavom prema Židovima, pa tako i u ovom članku brka pojmove, izmišlja i laže.

Naime, Samaritanci sebe ni ne nazivaju tako (Samarija, Samaritanci), već "čuvari zakona". Poznato je da je, nakon asirskog osvajanja sjevernog kraljevstva Izrael 10 izraelskih plemena deportirano izvan Izraela, dok su drugi narodi dovedeni na njihovo mjesto (to se nije dogodilo nakon babilonske deportacije na teritoriju Judejskog kraljevstva). Poznate su talmudske rasprave o njihovom podrijetlu, koje ih nazivaju Kutim i dovode u vezu s gradom Kuta u današnjem Iraku, a što, osim genetske sličnosti s Izraelcima, jest druga strana genetske medalje. Pretpostavlja se, naime, da su Samaritanci mješavina došljaka, koje su doveli Asirci nakon osvaanja sjevernog kraljevstva (Izrael) i dijelova starosjedilaca, koji su izbjegli deportaciju. Njihova pak religija kombinacija je židovstva i religije koju su donijeli potonji.

A tko je odgovoran za njihovo smanjivanje - Bizantinci i prisilne konverzije na islam.

I dok je National Geographic snimio već xy nastavaka popularne povijesti s temom pronalaženja 10 izgubljenih izraelskih plemena na setovima od Aljaske do Vladivostoka i od Norveške do Argentine, našoj je novinarki Sandri Milković uspjelo pronaći barem dva... odnosno tri. Čestitamo.

Izrael opozvao veleposlanika u Švicarskoj
Danas počinje antisemitski festival "ljudskih prava" u Genevi, na kojem između ostalih sudjeluje i Ahmadinejad, kojeg je primio švicarski predsjednik. Izrael je u znak protesta, pozvao veleposlanika Ilana Elgara "na konzultacije". Za pretpostaviti je da je Švicarac svom iranskom kolegi prenio iskustva, kako na civilizirani način profitirati mešetarenjem otetom židovskom imovinom.
Inače, i NJemačka se pridružila listi zemalja koje su odlučile bojkotirati Durban II, koji, sasvim slučajno, počinje na ... Hitlerov rođendan. Slatko.

0 comments

Objavi komentar