יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל

28 travnja, 2009

Izrael se prisjeća 22,570 žrtava ratova (od 1860), i 1723 civilnih žrtava terora nakon 1948.

Roi Klein


Rat u LibanonuEmanuel Moreno


Ponedjeljak

27 travnja, 2009

Ahmed&Salim 4


Odbijen piratski napad na talijanski brod
Izvješća Hina-e i hrvatskih medija o napadu na talijanski kruzer, kod obale Sejšela, od većine svjetskih se razlikuju samo po sitnom detalju, kojeg kod nas nećete doznati - napad su odbili Izraelci, članovi privatne zaštitarske firme, koju je unajmila brodska kompanija.
Srećom, pirati nisu bili Palestinci, jer bi to zahtijevalo još jedno zasijedanje Vijeća sigurnosti, i proteste hrvatskih "odbora za ljudska prava"...

Mehanizam genocida
Demonizacija uvijek prethodi genocidu. Hrvatski mediji i danas rado sudjeluju u pripremi za još jedan...

EXAMINING PALESTINIAN hate promotion today, it is especially striking and disconcerting that these components of the past genocides against Jews are prominent elements of the hate promotion of the Palestinian Authority and Hamas against Jews and Israelis.

Two items on Hamas TV earlier this month clearly document this.

Hamas TV broadcast a skit featuring actors playing a Jewish father and son, in traditional hassidic garb, discussing the hatred of Muslims their Jewish religion mandated. The father even revives the age-old libel that Jews drink the blood of Muslims: "Shimon, look, my son, I want to teach you a few things. You have to hate the Muslims... we want to kill the Muslims, we Jews want to drink the blood of Muslims." He later criticizes his son for washing his hands in water before prayer: "We have to wash our hands with the blood of Muslims" (Al-Aksa TV, April 3). Ironically, the Hamas accusation that Jews drink Muslim blood came the week before Passover, the anniversary of many horrific blood libels.

That same day, a Hamas religious leader ended his sermon with the promise of eventual genocide of the Jews. But to frame it properly, he opened with a depiction of Jews as the enemies of humanity: The Jews are inherently evil, seek to rule the world and are a threat to Muslims and all of humanity.

Posljedica - 84% Palestinaca, podržava ubijanje djece, nakon napada na ješivu Merkaz HaRav. Kakvo društvo, i nakon kakve demonizacije podržava ubijanje djece?
Odgovore će vam dati Žarko Puhovski, Tin Gazivoda i Miljenko Jergović. Oni odgajaju takvu djecu.

Uhvaćen ubojica djece
Napadač sjekirom na židovsku djecu, "palestinski junak", uhićen je ovih dana. Početkom travnja, sjekirom je ubio 13-godišnjeg Šlomu i napao još dvoje djece, prije nego što su ga odrasli natjerali u bijeg. Do danas o ovome događaju u hrvatskim medijima nismo pročitali niti riječ...

Iranski brod potpoljen kod obale Sudana
Iranski brod, koji je, navodno, prevozio oružje u Gazu, potopljen je kod obale Sudana, javio je egipatski tjednik Al-Usbua. Brod je, navodno, potopljen raketom ispaljenom s drugog broda, navodno izraelskog ili američkog.

Petak

24 travnja, 2009

Univesitiy of People - besplatni online fakultet

Dok naši studenti zahtijevaju besplatno školovanje, netko je već došao na sličnu ideju - i ponudio besplatno školovanje na internetu.
Upisi su u tijeku.

Prijetnje njemačkim Židovima
Islamski pokret Uzbekistana, povezan s Al Qaidom, objavio je video u kojem prijeti njemačkim Židovima i optužuje "sinove Njemačke da služe Židovima" za razliku od "djeda Hitlera".

Nizozemski Parlament blokira sve kontakte s Hamasom
Nakon sve brojnijih poziva prosvijetljenih Europljana, na "razgovore" s Hamasom, nizozemski Parlament je, na prijedlog Raymonda de Roona, iz stranke Gerta Wildersa, izglasao odluku kojom se sprečava svaki kontakt s terorističkom organizacijom.
Zanimljiva vremena.

HeadUp - novi način pretraživanja interneta
Izraelska znanstvenica otkrila uzroke gluhoće
Prof. Karen Avraham sa Tel Avivskog Sveučilišta, otkrila je jedan od uzročnika gluhoće čime se otvaraju nove mogućnosti u pronalaženju tretmana i lijekova za gluhoću.

Srijeda

23 travnja, 2009

Human Shields in 3D" – A short film describing through 3D models the exploitation of Palestinian civilians by the Hamas in its terrorist warfare against Israel and its citizens.


Progon jemenskih Židova
U zadnjih 60 godina, Židovi su u potpunosti protjerani iz arapskih zemalja. Ovih dana, preostalih 300-tinjak jemenskih Židova, bježe iz svojih domova zbog nasilja nad njima.
Tin Gazivoda, Sandra Milković i ostalo birano društvo hrvatskih antisemita, , zasuli su jemensku vladu protestima...

Nekad i danas
Profesor Barry Rubin na svom blogu objavljuje tekstove pisama mlade Njemice Ilse, svojoj prijateljici, za koju ne zna da je Židovka, pisana 1933-1936.
Vrijedi usporediti tekst i načina razmišljanja mladih Nijemaca tada, sa novinskim člancima hrvatskih i europskih medija o Izraelu i židovskom narodu danas.

Iranska vojska - freakshow


Hamasov obračun s Fatahom u Gazi
Za vrijeme i nakon izraelske vojne operacije protiv Hamasa u Gazi, pripadnici Hamasa ubili su najmanje 32 člana Fataha, a najmanje 49 ranili pucanjem u koljena i noge, objavio je "Human Rights Watch".
Još jedno izvješće o kojem nećete čitati u objektivnim hrvatskim medijima. Naravno, ista je organizacija svakodnevno zasipala svijet izvješćima o izraelskim ratnim zločinima, za vrijeme trajanja vojnih operacija, koje su mediji prenosili kao istinite, ali za objaviti Hamasove zločine im je trebalo samo tri mjeseca. Izvješća koja se u svakom slučaju ignoriraju. Zašto i ne...oni su svoj glavni posao obavili.

Premetačina u Habadovom centru u Boliviji
Bolivijska policija je izvršila premetačinu u Habad centru u Rurrenabaque u Boliviji, i uhapsila nekoliko izraelskih turista koji su se tamo nalazili.
Chavezov antisemitizam u suradnji sa Iranom, širi se na regiju. Mediji zijevaju...

Ponovo vandaliziran Josefov grob
Nakon palestinskog rušenja i paljenja Josefovog groba 2000.-te, svetište je obnovljeno. U srijedu navečer, grupa hodočasnika koja je došla na molitvu, zatekla je mjesto ponovo razrušeno, išarano grafitima i vandalizirano. To je tradicionalna sudbina židovskih svetih mjesta, koja dođu pod vlast Palestinaca.

Utorak

22 travnja, 2009

Židovi su upravljali Jasenovcem
Izjavu Vice Vukojevića o Židovima koji su upravljali Jasenovcem, u Jutarnjem Listu nazivaju "šokantnom". Prilično licemjerno od strane medija koji poptuno istom, Vukojevićevskom, retorikom i "činjenicama" prati izraelsko-arapski sukob, nazivajući palestinski terorizam "borbom za slobodu", optužujući Izrael da "masakrira Muslimane" i zgražava se nad zagrebačkim rabinom, koji brine o dostupnosti košer mesa za židovsku zajednicu u Hrvatskoj, umjesto da se ogradi od "masakra" u Gazi.

Jutarnji po tko zna koji put pokazuje, da je principijelno na strani ubijenih Židova, sladostrasno objavljujući, nebrojeno puta dokazane kao lažne, izvješća palestinskih udruga, o "ubijenim civilima", dobro pazeći da se svaka činjenica koja ta izvješća negira, sakrije, prikrije i zanemari.
Ako netko nije shvatio - između Vice Vukojevića i Jutarnjeg Lista nema nikakve razlike, osim u činjenici da Vice vrijeđa počinjeni Holokaust, a Jutarnji "priprema teren" za novi.Gle, tko brani Hezbolah
Tariq Alhomayed, glavni urednik

Sigurnost Egipta, ne ugrožavanje njegova suvereniteta i zaštita njegovih granica smatrala se crvenom linijom (koju se ne prelazi) unatoč razlikama u mišljenju. Iznenađujuće je da postoje oni koji pokušavaju opravdati djelovanje Hezbolahove ćelije u Egiptu.

Važno je promatrati one koji brane Bin Nasrallaha i njegovu egipatsku ćeliju. Nije to prva Hezbolahova skupina. One su raspoređene po svim važnijim područjima arapskoga svijeta. Najnovija informacija je da je Sami Shehab vođa ćelije „Dawl Al Tawq“ („Zemlje iz okruženja“, tj. one koje okružuju Izrael – Egipat, Sirija i Jordan).

Da bi se shvatili odnosi među teroristima u našoj regiji važno je sjetiti se ćelije koja je bila otkrivena u Bahreinu kao i (na televiziji prikazanoga) priznanja Muhameda al Oufija koji se predao saudijskim vlastima. Mnogi odlomci toga priznanja su izbrisani uključujući one koji sadrže imena četiriju država koje olakšavaju djelovanje Al Kaide kao i surađuju s Houthi pobunom u Jemenu.

Da se vratimo na situaciju u Egiptu. Umjesto da osude planove Hezbolahove skupine u Kairu, neki su požurili u obranu Iranu bliske skupine opravdavajući njihove zločine protiv Egipta pojednostavljujući i minimalizirajući ozbiljnost onoga što se dogodilo i ozbiljnost nasrtaja na suverenitet arapske države. Ali tko brani Hezbolah?

Odgovor je jednostavan i ne zahtijeva preveliku inteligenciju ili pogađanje. Branitelji Hezbolaha su Sirija, Iran, Hamas i egipatsko Muslimansko bratstvo, isto društvo koje je i dosad poticalo svaku krizu u odnosima među arapskim zemljama.

Vrhovni vođa Muslimanskoga bratstva, Mahdi Akef, nastavlja braniti Hezbolah i njegova vođu govoreći da je sve što se govori o planovima terorističke skupine u Egiptu čisto poticanje. To, naravno, nije iznenađujuće od nekoga tko je jednom rekao „… k vragu i Egipat“.

Nastavljajući liniju svoje matične organizacije Hamas – dijete Muslimanskoga bratstva je izdao priopćenje u kojem proglašava solidarnost s Hezbolahom protiv „okrutne kampanje“. U priopćenju se također tvrdi da krijumčarenje oružja nije kazneno već časno djelo. To je točno: Hamasova grana u Damasku je izjavila da je kršenje suvereniteta arapskih zemalja časno djelo!

Što se tiče Irana, Ali Larijani je požurio u obranu Hezbolaha i naveo izgovore koji se mogu samo nazvati ingenioznima, rekavši da je cilj egipatskih izjava da se naškodi Hezbolahu u predstojećim libanonskim izborima.

Postavlja se pitanje: ako je Hezbolah libanonski kao što tvrdi, zašto se iran žuri da ga brani ili je Teheran samo zainteresiran da brani naoružano krilo u Libanonu?

A što se tiče Sirije, njezini mediji su počeli tvrditi da postoje veze između Egipta i Izraela, – nešto što se spominje samo u sirijskim medijima iako je Sirija više nego sposobna da daje Egiptu i drugima lekcije o zaštiti „otpora“. Sirija to može lako činiti, ne krijumčarenjem oružja preko Golanske visoravni već da otkrije tko je ubio Imada Mughniyeha i glavnom gradu „otpora“ Damasku. On je, naposljetku, bio visoki zapovjednik u Hezbolahu!

Jutarnji List još uvijek obilježava Dan Holokausta
Vjerovatno je Hitler | dino_ | 21.4.2009 22:53:12
Citao Talmud!

Holocaust jeste bio|dino_|21.4.2009 22:58:28
Ali nije ni blizu cifra od preko pola milijuna zrtava, sve ostalo je zidovski mit da bi se u nedogled novci izvlacili na racun tih zrtava i da bi se imao kredit da unistavaju drugi narodi , sad su na redu Muslimani i Islam a poslije njih dolazimo mi na red.Uzmite i citajte Sotonisticku knjigu Talmud i bice Vam sve jasno, zasto je do genocida uopce moralo doci?. Pozdrav Rostam, komentari su ti odlicni.

יום הזיכרון לשואה ולגבורה

21 travnja, 2009Klaunovi protiv Ahmadinejada
Tri klauna koji su prekinuli Ahmadinejadov govor na "Konferenciji protiv rasizma" su troje francuskih židovskih studenata, Rafael Haddad, Jonathan Hayoun i Jeremy Cohen, članovi Unije francuskih židovskih studenata (UJF).

In Israel, a group of students from the Amit Kfar Batya High School in Ra'anana held a demonstration Tuesday across from the Swiss Embassy in Tel Aviv to protest the meeting between Swiss President Hans-Rudolf Merz and Ahmadinejad.

The students transferred a letter to the Swiss president, who on Monday defended his decision to meet Ahmadinejad, saying, "Switzerland is neutral and not part of any alliance."

"Ahmadinejad uses Nazi terminology, which is why it is so scary and perhaps ironic that exactly a day after your distressing meeting with him Israel marks Holocaust Remembrance Day," the letter read.

The Swiss president's "dinner with the Iranian president," the students said, "shows that Switzerland - under your leadership - has apparently learned nothing from history and you, too, like your forefathers during the Holocaust, ignore the existential threat to us today.

"History repeats itself. Please do not allow that horrible chapter in human history to repeat itself."


Kako Jutarnji obilježava Dan Holokausta
Sandra Milković javlja o obilježavanju dana Holkausta u Izraelu, pod naslovom "Dan holokausta pao na Hitlerov rođendan". Da li je moguće da Jutarnji i Sandra ne znaju da je Hitlerov rođendan bio jučer?
Odnos Jutarnjeg prema Izraelu je vidljiv i po još jednom komentaru, koji se ponosno "vijori" ispod članka:
Neshvatljivo je da se ni cigani ne protjeruju i izbacuju iz svojih zemalja a kamoli ubijaju i istrebljuju. Sto su to Zidovi toliko bili odurni Adolfu dok je 'zivio' pod mostovima u Vieni - pa je odlucio jednog dana 'doci na svoje'. Jeli to odurnost cifuta orthodoxnih, jeli to skrtost, kaputi i smrad koji ispustaju, nosevi kukasti..ili sto vec, sesiri... to je u njegovom umu bilo. No taj je bio heroj svog naroda i spasitelj, danas je zlocinac. Moglo se davno uvidjeti da je bolesnik, ali hej, tko ce danas optuziti KULT LICNOST BARACK OBAMU DA JE POREMECEN - a ne znamo da li je - ali znamo da 'DOBRO PRICA'. Sto bi RUSI TREBALI 'OBILJEZAVATI' KOJIH JE UBIJENO PREKO 27 MILIJUNA????? (od Nijemaca i sila 'zla' Axis Powers). Po tome - danas bi RUSA BILO PREKO 300 MILIJUNA da ne bi Staljina i Hitlera.


Ahmedinejad's Incitement to Hatred at the UN Conference against Racism
(Israel Foreign Ministry Press Release)

The World Conference against Racism, Racial Discrimination, Xenophobia and Related Intolerance (Durban 2) opened today (Monday, 20 April 2009) in Geneva.
The opening address to the high-level session of the conference was made by the Iranian President, Mahmud Ahmadinejad.
The organizers of the event enabled a Holocaust denier, a ruler who has made a policy of persecuting the minorities in his own country, to open the conference. An address by such an individual stands in stark contradiction to the claims that this conference actually contributes to the struggle against racism. It is both symbolic and sad that this event is taking place on the eve of the Holocaust Memorial Day.

The blatant inconsistency between the declared goals of the conference and the spirit of the deliberations and the wording of the draft documents has not gone unnoticed by leading democracies, who feel a true commitment to the struggle against racism. These countries have decided to boycott the conference, and Israel once again expresses its appreciation to them. Israel also expresses its disappointment over those countries for whom the subject of racism is dear to their hearts, but have nevertheless decided to participate in the conference - even if most of these countries chose to send low level delegations.

The extremist and slanderous speech made by the Iranian President caused a mass, demonstrative walkout of those Western delegates not boycotting the conference, and loud heckling from the visitor’s gallery.

The offensive and inflammatory incitement and humiliating and intolerable appeal to racist hate by the Iranian President, which were expressed during the first hours of the conference, constitute clear proof, for those who still require it, that the conference’s agenda has been taken hostage and diverted from real and necessary racism-related deliberations – to an unabashed tirade against Israel.

Ponedjeljak

20 travnja, 2009

Masovni izlazak civiliziranih ljudi sa govora iranskog predsjednika

Za pohvaliti je i činjenicu, da je i predstavnik Hrvatske pri UN-U, g. Branko Sočanac, također napustio salu, istovremeno sa članovima delegacija EU. Zašto niti to nećete saznati iz hrvatskih medija, nemamo pojma...;)

Ahmed & Salim 3
Za stresni ponedjeljak...


Cionisti vladaju svijetom
Zašto Židovi najradije čitaju arapske medije? Pa, tko ne voli o sebi slušati same superlative? Vladamo svijetom, kontroliramo ekonomiju, vrijeme, sunce...

Židovi su pametniji - piše u genima

Aškenazi imaju veći postotak genetskih bolesti od opće populacije...ali, i veći postotak genijalaca. Genetska studija tvrdi da je riječ o genetskom kodu. Naravno, to je kontroverzna tvrdnja. (ovaj dio o genijalcima, zbog bolesti se nitko ne buni...)

Još malo podučavanja o Židovima
Ovaj imam je 2006. sudjelovao na sastanku imama i rabina, o zajedničkom djelovanju protiv netolerancije i vjerske mržnje. Danas drži propovjedi na Hamasovoj televiziji, pokazujući koliko je naučio u međuvremenu iz članaka Miljenka Jergovića, Inoslava Beškera i tribina o ljudskim pravima Tina Gazivode i Maje Hasanbašić.


Hrvatski novinari za sada neće pokriti ovaj aspekt Hamasove djelatnosti, prezauzeti su, kao npr.:

Sandra Milković
koja u pauzi između pisanja eulogija Hamasovim teroristima, "dokazuje" kako Židovi zapravo i nisu Židovi.
Sandra Milković se i inače odlikuje vrlo površnim znanjem i malicioznim stavom prema Židovima, pa tako i u ovom članku brka pojmove, izmišlja i laže.

Naime, Samaritanci sebe ni ne nazivaju tako (Samarija, Samaritanci), već "čuvari zakona". Poznato je da je, nakon asirskog osvajanja sjevernog kraljevstva Izrael 10 izraelskih plemena deportirano izvan Izraela, dok su drugi narodi dovedeni na njihovo mjesto (to se nije dogodilo nakon babilonske deportacije na teritoriju Judejskog kraljevstva). Poznate su talmudske rasprave o njihovom podrijetlu, koje ih nazivaju Kutim i dovode u vezu s gradom Kuta u današnjem Iraku, a što, osim genetske sličnosti s Izraelcima, jest druga strana genetske medalje. Pretpostavlja se, naime, da su Samaritanci mješavina došljaka, koje su doveli Asirci nakon osvaanja sjevernog kraljevstva (Izrael) i dijelova starosjedilaca, koji su izbjegli deportaciju. Njihova pak religija kombinacija je židovstva i religije koju su donijeli potonji.

A tko je odgovoran za njihovo smanjivanje - Bizantinci i prisilne konverzije na islam.

I dok je National Geographic snimio već xy nastavaka popularne povijesti s temom pronalaženja 10 izgubljenih izraelskih plemena na setovima od Aljaske do Vladivostoka i od Norveške do Argentine, našoj je novinarki Sandri Milković uspjelo pronaći barem dva... odnosno tri. Čestitamo.

Izrael opozvao veleposlanika u Švicarskoj
Danas počinje antisemitski festival "ljudskih prava" u Genevi, na kojem između ostalih sudjeluje i Ahmadinejad, kojeg je primio švicarski predsjednik. Izrael je u znak protesta, pozvao veleposlanika Ilana Elgara "na konzultacije". Za pretpostaviti je da je Švicarac svom iranskom kolegi prenio iskustva, kako na civilizirani način profitirati mešetarenjem otetom židovskom imovinom.
Inače, i NJemačka se pridružila listi zemalja koje su odlučile bojkotirati Durban II, koji, sasvim slučajno, počinje na ... Hitlerov rođendan. Slatko.

Nedjelja

19 travnja, 2009

Još malo o "civilnim" žrtvama u Gazi
Tjedni update...

Bojkot antisemitskog festivala pod pokroviteljstvom UN-a
Tzv. "Svjetska konferencija protiv rasizma", poznatija pod nazivom Durban II, i koja je nastavak slične konferencije iz 2001., biti će bojkotirana od strane vlada USA, Australije, Švedske, Italije, Nizozemske, Kanade i Izraela najavile su nedolazak na istu, zbog činjenice da će i ova biti pozornica za antisemitizam, i anticionizam, te zabranu kritiziranja religije(a).
Za pripremu konferencije odgovoran je Biro pripremnog savjeta, kojim predsjeda Libija, a potpredsjedaju zemlje koje se nalaze pri vrhu liste onih koje čuvaju ljudska prava, kao npr. Indonezija, Iran, Pakistan, Kuba, Rusija, i Turska. U Birou sjedi i Branko Sočanac, kao predstavnik Hrvatske.

Rita Levi Montalcini slavi 100-ti rođendan
Talijanska nobelovka, slavi 100-ti rođendan, a Musolini, koji ju je nazvao nižom rasom neće moći prisustvovati proslavi.

Povijest izrade macot

Do 1838. maca je rađena isključivo rukom. Tada je Francuz(!) Isac Singer izumio stroj za izradu macot...i počele su svađe među Židovima. ;)

Petak

17 travnja, 2009

Teroristički napad u Izraelu
Palestinski junak s nožem ušao u Bet Hagai, u Hebronu. Srećom, nema žrtava. U hrvatskim medijima opširna izvješća o događaju...samo što nisu...

Talijanski Židovi pomažu žrtvama potresa
Grupa talijanskih Židova, koje su stanovnici regije spašavali za vrijeme Holokausta, posjetila je obitelji pravednika stradale u potresu i ponudila pomoć.

Bravo Bibi
Izraelski premijer Netanyahu, izjavio je u razgovoru sa američkim izaslanikom na Bliskom Istoku, Mitchellom, da će nova vlada uvjetovati nastavak razgovora o stvaranju još jedne palestinske države, priznavanjem Izraela kao židovske države od strane Palestinaca.
Ne, nakon skoro 20 godina pregovora, Palestincima se to još uvijek ne čini kao prihvatljiva ideja.
"Israel expects the Palestinians to first recognize Israel as a Jewish state before talking about two states for two peoples," a senior official in Netanyahu's office quoted the new prime minister as telling Mitchell, U.S. President Barack Obama's special envoy to the Middle East.

"Kuća Sigmunda Freuda"(Beč, Berggasse 19)
Na Tel Avivskom filmskom festivalu, prikazat će se film o Sigmundu Freudu i kući u kojoj je stanovao, kao i još 80-ak Židova, koji su uglavnom ubijeni u Holokaustu. U njihovim stanovima danas žive Austrijanci...koji pojma nemaju. Interesantno je usporediti "opće neznanje" u Europi i Hrvatskoj o nekadašnjim vlasnicima stanova, dok istovremeno svaki aktivist za ljudska prava, poput Krešimira Raguža, Vedrane Rudan ili Zorana Pusića, u pola noći može nabrojiti "otetu" imovinu palestinskih Arapa - i to koristiti kao opravdanje za 60 godina masakriranja izraelskih civila. Te naravno zahtijevati povrat...
Istovremeno, u Londonu će se održati palestinski filmski festival. S obzirom da je liberalna Europa ujedinjena u nastojanju da židovska država nestane - organizatori festivala nemaju nikakvih problema svojim logom objasniti što znači i do kada će trajati "borba protiv okupacije":


Istraživanja o mitu "Siromaštvo uzrokuje terorizam"
Više ljudi je znanstveno istražilo ovu tvrdnju. Rezultati su zapanjujuće slični, bez obzira na vremenski period istraživanja ili podrijetlo istraživača. I, kako god da čitamo brojke - 2+2 je uvijek 4.

Tko želi znati - zna. Motivi ostalih su bolno očiti...
“If there is a link between income level, education and participation in terrorist activities, it is either very weak or in the opposite direction of what one intuitively might have expected.”

Ponedjeljak

13 travnja, 2009

Arheološka iskapanja u Izraelu
U dolini Jordana, pronađene strukture u obliku stopala, koje su Židovima, u biblijsko vrijeme, služili za proslave blagdana, pripremu za bitke i vjerske rituale. Pronađene strukture datiraju iz 12-13 stoljeća p.n.e.

Pesah u Libiji, 1945.
pripadnici Židovske brigade, britanske vojske, našli su se na ratištu u Libiji, u vrijeme Pesaha, 1945. gdje su organizirali Seder i oslikali svoju Hagadu. Na 20-ak stranica, crtanih rukom, pritzori iz Hagade, predstavljeni su sa tadašnjim motivima i važnim osobama, npr. egipatske piramide sa crvenom svastikom i sl.

Palestinci svojataju Kumranske rukopise
Još jedna od suludih ideja u glavama terorista - otkazivanje izložbe Kumranskih rukopisa u Torontu - jer su, po riječima palestinskih dužnosnika, isti ukradeni od Palestinaca. Višestoljetni kulturocid se nastavlja. Teško da se može išta osim toga očekivati od društva, čiji je doprinos civilizaciji, žrtvovanje vlastite djece.

Nedjelja

12 travnja, 2009

Laganje o broju "civilnih" žrtava u Gazi se nastavlja
Mit o "masakru" u Gazi neodvojivi je dio palestinskog narativa o "žrtvama okupacije". Palestinski centar za ljudska prava daje lažna izvješća i brojke, koje se, bez rezerve, i sa zadovoljstvom, u europskim i hrvatskim medijima uzimaju kao argument u nastavku zajedničke borbe za uništenje Izraela.

Francuski imam osudio Hamas - kazna slijedi
Nakon što je imam velike dažmije u Parizu osudio Hamasove raketne napade na izraelske civile - uslijedili su brojni telefonski pozivi od članova zajednice, vjerskih organizacija i važnijih ljevičarskih političara, koji traže njegovo otpuštanje. (Al-arabiya)

Poljska povlači vojnike iz Libanona
Povlačenje poljskog kontingenta iz snaga UNIFIL-a u Libanonu, vjerojatno znači i raspadanje UN-ove koalicije. S obzirom da je UNIFIL od 2006. do danas služio isključivo kao obrana Hezbollahu u ponovnom naoružavanju, nikakva šteta. Očekujte skora histerična izvješća o cionističkoj agresiji na suverenu zemlju.

O stvarnom stanju u Libanonu i ponašanju Hezbolaha, čitajte ovdje.

50000 ljudi na Kotelu za vrijeme Birkat HaHama
Još jedna džamija - skladište oružja

Palestinska policija je u džamiji u Kalkiliji (Judeja i Samarija) pronašla još jedno Hamasovo skladište bombi. Odbrojavanje dok nam "centri za ljudska prava" ne počnu objašnjavati kako je riječ o "legitimno izabranoj vlasti..." počinje: 3...2...1...

Kalabat Šabat u Jeruzalemu (tipfeler...?)
Svakog petka, Jacky Levy i grupa prijatelja održavaju susrete sa sretnicima koji su uspjeli doći do karata, raspravljajući o židovskim temama, parašat haŠavua, sa dodatkom komičnih skečeva i razgovorima s poznatim osobama izraelske kulturne scene. Suvremeni pogled na biblijske teme, od strane grupe ortodoksnih Židova.

Srijeda

08 travnja, 2009

Svima od srca želimo Hag Pesah košer vesameah!
Ne zaboravite na Birkat HaHama sutra ujutro!

Hasidi Habada švercaju macot u Iran
Iranski Židovi uživaju sve slobode, osim nekih, tj većine...pa, tako i uvoz košer artikala ako su proizvedeni u Izraelu. Prošli tjedan, u tajnoj operaciji, za koju će uskoro "slobodarski iranski režim" okriviti Mosad, članovi Habada su transpotirali macot, proizveden u Ukrajini, i pakirane u omote sa kojih su uklonjena hebrejska slova ( u ime slobode vjeroispovijesti). Kol hakavod!

Hamasovi problemi sa Stingerima
The source said Hamas smuggled four Stinger systems in 2008. The source said the Hamas military deployed the Stingers against Israel Air Force AH-64 Apache attack helicopters during strike missions in the northern Gaza Strip. "Our gunners couldn't fire the weapon," the source recalled. "A notice came up on the display saying 'friendly aircraft.'":)

Ahmed i Salim 2


Bahreinski veleposlanik u Americi je Židov
Kao što stari vic kaže - Židovi bi trebali čitati isključivo arapski tisak - tamo su uvijek predstavljeni kao vladari svijeta, medija, banaka...
Many people said the king’s overtures were a safe and convenient bid to cement ties with Washington… “We always believe here that control of America is governed by the Zionist lobby,” said Salman Kamal al-Deen, a businessman and the head of the Bahrain Human Rights Society. “The media and the money are all in the hands of the Jews. We believe if we have a Jewish ambassador and Jews in the Shura Council, this is a positive indicator for the country.

Seder Pesah za robote


Dok se svjetski i hrvatski antisemiti, pod krinkom boraca "za ljudska prava" slamaju od traženja načina za delegitimaciju Izraela, nazivajući Židove zločinačkim narodom, izraelski studenti, kao i obično, okrenuti su budućnosti...

Neki od naslova iz JTA's Daily News Bulletins, travanj 1944:
• Hungary Bars Jews From Travelling On Railroads; Budapest Being Made "judenrein"
• American Jewish Servicemen Mark Passover At Seders In Four Corners Of The World
• Palestine Calm Broken; Gunman Battles Police In Main Street Of Tel Aviv
• Passover Ushers In Nation-wide $32,000,000 Campaign For United Jewish Appeal

Utorak

07 travnja, 2009

Uređivačka politika Jutarnjeg lista
Teroristički napadi u Izraelu, kao što smo već primijetili, nisu vijest za uredništvo Jutarnjeg lista. Ipak, vijesti iz Izraela su česte, gotovo svakodnevne, ali tek nakon što prođu ozbiljno filtriranje. Ubijanje djece sjekirom ne prolazi filter, brisanje dviju ministrica nove izraelske vlade, sa fotografije u novinama ortodoksne zajednice - jest. Za potpuniju sliku o "filtriranju" stavova, vrijedi pročitati i komentare ispod članka:
A koja je razlika između ultraortodoksnih, ortodoksnih i neortodoksnih Židova? Ultraortodoksni možda ne buju ubijali decu, ha ha.
Strojnice,bombe,napalm,fosfor .....ales košer.
Ultraortodoksni Židovi iz nove vlade pobrisali ministrice a oni u vojsci brišu nevine palestince!
NEMA Razlike između niš i srpskih četničkih RADIKALA !!!

Spriječen atentat na obamu u Turskoj?
Saudisjki dnevnik Al Watan javio je da je u Turskoj spriječen atentat na obamu, prenosi Jerusalem Post. Napadač je Sirijac, koji se predstavljao kao novinar Al Jazeere, a namjeravao je napasti Obamu nožem.
Update: Lažna uzbuna.

Fatah ne priznaje Izrael

Muhammad Dahlan, jedan od vodećih ljudi "umjerenog" Fataha, poručio je Hamasu u gazi da nikada ne prizna Izrael, dodavši da niti Fatah ne priznaje Izrael. Fatah je najveća frakcija PLO-a.

EU - Jeruzalem nije židovski
Europska tradicija otimanja židovske imovine ne umire. Slijedeća faza 2000 godina duge tradicije - Jeruzalem...

Palestinski ekstremisti novinari CNN-aNidal Rafa
- palestinska "novinarka" i prevoditelj. "Filtriranje" činjenica na palestinski način. Politika Jutarnjeg lista je logičan nastavak.

Ponedjeljak

06 travnja, 2009

Tel Aviv slavi 100-ti rođendan
Odlična digitalna prezentacija prvih 100 godina Tel Aviva. Osim razvoja izraelske države, pokazuje i u kakvom je stanju "plodna, opljačkana Palestina" bila prije 100 godina.
Čišćenje Kotela pred Pesah
Dvaput godišnje, sve poruke ostavljene na Kotelu, skupljaju se, pod nadzorom Rabina Šmuela Rabinoviča, i pokapaju na Maslinskoj Gori. Posebno se pazi, da nitko ne čita skupljene poruke, pa se proces skupljanja obavlja u vrijeme kada nema puno ljudi, tako da proces traje po tri dana.

Četvorica rabina protjerana iz Rusije u godinu dana
Neki od razloga za uskraćivanje boravišne vize: "Ne prijavljivanje promjene prebivališta" i "molitva u sinagogi"...

Važan je odgoj


Kazališna predstava u Hamasovoj režiji. Uskoro možemo očekivati da Miljenko Jergović napiše knjigu i scenarij za film, po gornjem predlošku.

Djeca su naša budućnost


Vedrana Rudan bi mogla znati i imena ove djece.

Nedjelja

05 travnja, 2009

Još jedan teroristički napad u Izraelu
Hrvatski mediji - ponovo niti riječi. Ovako se priprema teren za optužbe o genocidu i "neproporcionalnom ratovanju"...
At approximately 2 p.m. Saturday, Basma Awad al-Nabari, a 16-year-old high school student from the village of Houra, arrived at the Border Police base near the Shoket Junction between Beersehba and Arad armed with a gun, and opened fire at the soldiers.
The soldiers returned fire and managed to kill Nabari, who was an Israeli citizen.


Pobuna Aškenaza - Jest ćemo kitnijot za Pesah
Rice — a key ingredient in sushi — is not in the biblically banned category of hametz, or leavened cereal grain. Religiously, if not taxonomically, it falls within the family of legumes that in Hebrew is known as kitniyot.
Sephardic Jews eat them on Passover, but Ashkenazic rabbis banned them centuries ago because they resemble leavened food when they swell up.
More and more foods have been classified as kitniyot in recent years, as Ashkenazi rabbinic positions have hardened across a wide expanse of Halacha, or traditional religious law. Of late, however, something of a rebellion has erupted among pockets of Modern Orthodox Jews who have decided to eat kitniyot.


Spain, Israel and War Crimes
The case was brought to the Spanish court by the Palestinian Center for Human Rights, which is represented in Spain by Gonzalo Boyé, a Marxist revolutionary who was sentenced to 14 years in prison for collaborating with the Basque terrorist group ETA.
Spain’s investigation of Israel for war crimes is being motivated by at least three closely interrelated factors: judicial vanity; anti-Western globalism that uses international law to eat away at national sovereignty; and anti-Semitism disguised as concern for human rights.

NYC police worries over terror threats
Policija u New Yorku priprema planove za pojačani nadzor nad židovskim institucijama, školama i sinagogama.
Concerns that Muslim extremist groups might retaliate against civilians in the city's Jewish community if Israel were to attack Iran's nuclear facilities prompted the NYPD to put together a response plan that includes deploying extra officers, including heavily armed Hercules Teams, to synagogues, Jewish community centers and Israeli diplomatic offices.

Ne uzdišite "O, Bože...!", ali seks je micva
"Judaism obligates the husband to provide his wife with sexual pleasure," Knohl said in an interview with The Jerusalem Post last week. "This obligation emanates from the biblical commandment to 'love thy neighbor like thyself.' Rabbis have written quite a bit about what is the best way to perform this commandment."

Ahmad i Salim

Petak

03 travnja, 2009

Još uvijek niti jedne hrvatske novine ne spominju teroristički napad na djecu u Izraelu.

Strani mediji kojio ovom napadu izvještavaju, uvijek koriste i termin "okupirana Zapadna obala." Ono što ne smijete znati, je činjenica da je išuv Bat Ajin u sklopu Guš Eciona, koji izgrađen na zemlji koju je Šlomo Josef Holcman kupio 1930. i koji je od 1948. do 1967. bio pod jordanskom okupacijom, nakon što su svi /preživjeli/ židovski stanovnici protjerani.

Europa postavlja uvjete novoj izraelskoj vladi, i pregovara s Hamasom o priznanju.
Uzroci, povodi i moguće (vjerojatne) posljedice, sve legitimnijeg antisemitizma u Europi.

"Antiratni" pokret danas znači - podržavanje genocida
No, antiwar is no longer antiwar. The activists do not care for truth; if they did, they'd urge the Arab terrorists to lay down their weapons and stop teaching their children to hate, because the simple truth is that this is the only way there will ever be peace in the Middle East.


Human Rights Watch i manipulacije činjenicama
On March 26, 2009, Human Rights Watch (HRW) issued another in a series of one-sided reports on the Gaza conflict, headlined "Rain of Fire: Israel's Unlawful Use of White Phosphorous in Gaza." As in HRW's other statements on Gaza, this report reflects a lack of professionalism and manipulation of "evidence" to support pre-determined political and ideological conclusions. This 71-page publication and its accompanying press release add to the disproportionality reflected in more than 25 statements issued by HRW on the 3 weeks of fighting in Gaza, most of which accuse Israel of "war crimes." In contrast, the patently illegal activities of Hamas, including aggression and indiscriminate rocket attacks, again received very little attention.

Četvrtak

02 travnja, 2009

Teroristički napad u Izraelu
U napadu palestinskog terorista, sjekirom, u Bat Ayinu, u Izraelu, ubijen je 16-godišnji dječak, a 7-godišnji dječak je ranjen.

Šlomo Nativ z"l

Smrtna kazna za prodaju zemlje Židovima

Palestinske vlasti upozorile svoje građane, da će svaka prodaja zemlje Židovima, biti okarakterizirana kao "veleizdaja", što je kažnjivo smrću.

PA expels founder of Jenin youth orchestra over concert for survivors
Wafa Younis, a musician from northern Israel who founded a youth orchestra in the Jenin refugee camp, was arrested there on Tuesday by Fatah militants and sent back to Israel from the West Bank. Last week the orchestra played for Holocaust survivors and elderly Arabs in Holon, news that ignited passions in Jenin.

Važan je odgoj
Al-Jazirah (Saudi Arabia), January 9, 2009.

In a poem he published in the Saudi daily Al-Jazirah, Saudi poet Sa'd Al-Bawardi portrays Hitler as merciful compared to the Jews, who are described as "apes" and "wild pigs."

"You were merciful, oh Hitler.
"[That is my conclusion] when I see around me
"The cruel acts
"Of the descendants of apes.
"You were wise, oh Hitler
"To rid the world
"Of some of these wild pigs.
"[But] they have spawned a gang
"[Whose heart] is filled with blind hatred…
"Oh Hitler,
"The descendents of apes -
"None are more cruel and horrifying than they are…
"Their wars of destruction
"Are worse than the 'Holocaust.'
"Destruction of the world is their motto,
"And they are implementing it in practice
"In Gaza, in the Golan and in Lebanon.
"The descendents of apes are the cruelest creatures
"That mankind has ever known…"