AZMI BISHARA - ČLAN KNESETA SVOJIM RIJEČIMA

26 srpnja, 2006

Ovih su dana mnogi politički vođe izraelskih Arapa, kao i ostale arapske javne osobe optužile vladu za diskriminaciju prema Arapima (vidi Sirene za uzbunu nisu se oglasile u Nazaretu.

Isto tako, intervjuirani izraelski Arapi iz Haife u svojim izjavama zapadnim medijima pokušavali su izjednačiti krivnju Hizb Alle i Izraela.

Najdalje je, naravno, otišao Azmi Bishara, zastupnik stranke Balad, koji je, za vrijeme svog interviewa Sky Newsu za izraelsku operaciju u Libanonu upotrijebio naziv nuklearna bomba, dok je rakete na Haifu nazvao granatama na Haifu.

Ovo je samo nastavak serije sličnih izjava građanina Bishare. Godine 2001. isti se, zajedno s Nasrallom, pojavio na memorijalnoj ceremoniji za Hafeza al Asada (izraelskim građanima zabranjeno je putovanje u Siriju). U svom javnom istupu tada je pozvao na ujedinjenu arapsku naciju u svom frontu protiv Izraela. Godinu dana ranije je, za vrijeme svog govora u arapskom izraelskom gradu Umm El-Fahmu, Bishara hvalio Hizb Allah za poraz i ponižavanje Izraela.

S druge strane, pak, čak je i Jan Egeland, glavni UN humanitarac prozvao Hizb Allah kao stranu odgovornu za smrt libanonskih civila, baš kao i za one, ubijene u Izraelu. Tom je prilikom rekao i da se Hizb Allini borci ponašaju kukavički... miješajući se sa ženama i djecom, što izaziva smrt na stotine libanonskih civila. Isto tako, naglasio je da su Hizb Allini bunkeri, tuneli i lanseri za rakete, uz same njihove borce, često smješteni u blizini, ili između civila.

0 comments

Objavi komentar