INCIDENT U QANI

30 srpnja, 2006

Glasnogovornik izraelske vojske:
Jutros, 30. srpnja 2006. godine, izraelsko ratno zrakoplovstvo napalo je raketni lanser u podrčju sela Qane; s tog područja su stotine raketa lansirane prema izraelskom gradu Nahariji i zajednicama u zapadnoj Galileji.

Izraelska vojska branit će državljane Izraela od Hizb Allinih napada i odgovornost za sve civilne žrtve pada na Hizb Allina leđa, jer su isti libanonska predgrađa pretvorili u ratni front, ispaljivanjem raketa iz civilnih područja.

Stanovnici ove regije, a posebno stanovnici sela Qane, danima su bili upozoravani da napuste selo. Osamnaest izraelskih civila je ubijeno, a preko 400 ranjeno raketama ispaljenih s ovog područja, koje su ugrozile živote desetinama tisuća izraelskih građana.

IDF žali za svaku štetu, koju trpe neinvolvirani civili, ali ovaj je incident rezultat Hizb Allinog korištenja libanonskih civila kao živih štitova.


25. srpnja, IDF je bacao letke na arapskom, u kojem upozorava civile da se evakuiraju (letak na fotografiji posta):
Svim libanonskim građanima južno od rijeke Litani:

Zbog terorističkih napada na Državu Izrael s područja vaših sela i domova, IDF je prisiljen odgovoriti na takve aktivnosti iz vaših naselja. Radi vaše sigurnosti, pozivamo vas da se evakuirate sjeverno od rijeke Litani!

Link (na linku je i video s pripadnicima Hizb Alle, koji lansiraju rakete iz naselja)

0 comments

Objavi komentar