BEZ OSLA NE BI BILO INTIFADE

28 srpnja, 2006


Građenje nacije... ili krajnji cilj Fatahovog faznog plana... osvajanje:
Sporazumi iz Osla nisu bili ono, o čemu su Palestinci sanjali. San palestinskog naroda bio je povratak, samoodređenje, uspostava neovisne palestinske države i oslobođenje svoje zemlje. Ipak ne bi bilo nikakvog otpora u Palestini da nije bilo Osla. Oslo je bio taj, koji je osnažio palestinski otpor. Svi okupirani teritoriji - a ja sam bio jedan od aktivista i u prvoj i u drugoj Intifadi i bio sam nekoliko puta uhićen... da nije bilo Osla, nikad ne bi bilo otpora. Kroz okupirane teritorije nismo mogli pomaknuti ni jedan jedini pištolj s jednog mjesta na drugo. Da nije bilo Osla, i oružja, kojeg smo putem tih sporazuma dobili, da nije bilo područja "A" Palestinske Samouprave, da nije bilo obuke, kampova, zaštite koju smo dobili Oslom i da nije bilo puštanja tisuća palestinskih zatvorenika kroz sporazume u Oslu - ovaj palestinski otpor ne bi mogao izvući ovu veliku palestinsku Intifadu, s kjom smo se suprotstavili izraelskoj okupaciji.
Ziyad Abu 'Ein, član Fatahovog rukovodstva: da nije bilo Sporazuma iz Osla, ne bi bilo Intifade - link na MEMRI transkript i video (emitirano na Al-Alam TV 7. srpnja 2006.:

A mi smo svi cijelo vrijeme mislili da će ispunjavanje članaka sporazuma iz Osla i daljnje pregovaranje postupno dovesti do mira, a time i do postupne uspostave palestinske države...

0 comments

Objavi komentar