NOVA TAKTIKA IDF-a

27 srpnja, 2006

Ženski glas na arapskom s hebrejskim naglaskom:
Gospodine Mahmoud, obavještavam vas da će vam, kao pripadniku Hamasa (iz tog i tog razloga), IDF za neko vrijeme bombardirati kuću.
Ibrahim Mahmoud slijedećih sat vremena provodi evakuirajući 20 članova obitelji iz svoje 4-katnice. Nakon sat vremena:
Ops. došlo je do greške. Opustite se, ništa vam se neće dogoditi.
(dramatizacija ovog događaja je isključivo moja)

Brojni drugi Palestinci primili su ovih dana slične pozive; mnogi su od njih bili mete IDF-a. U pitanju je nova taktika izraelske vojske, kako bi se smanjio broj civilnih žrtava. Samo ovaj tjedan, oko 1000 stanovnika Han Junisa (južni dio Pojasa Gaze) odgovorilo je na telefone da bi čuli snimljenu poruku, kojom ih se upozorava na opasnosti, kojima se izlažu ako daju utočište teroristima, ili skrivaju oružje.

Vojska također baca letke iz zrakoplova, upozoravajući ljude da se klone terorista. Vojska je za kratko vrijeme zauzela i Hamasove radio frekvencije - u cilju prenošenja iste poruke.

Još kad bi se hrabri borci Hamasa i inih terorističkih organizacija prestali služiti svojim vlastitim narodom kao živim štitovima...

Da podsjetim - Izrael je započeo najnoviju ofanzivu, nakon što je skupina palestinskih terorista (među njima i članovi vladajućeg Hamasa) upala na teritorij Izraela, ubila 2 i otela jedog vojnika, 25. lipnja.

0 comments

Objavi komentar